מערך המזון הציג במהלך השנה החולפת בשורות של ממש, וכעת, עם יריית הפתיחה של 2019, מגיע חידוש נוסף. במטרה להיטיב את שירות מפקדי המטבחים מתוך הכרה בחשיבות תפקידם, הוחלט על סטטוס חדש לבעלי התפקיד שעומדים בקריטריונים החדשים, שמעתה יוגדרו "אשפי מטבח".

המהלך, שנעשה בשיתוף אגף כוח האדם ובשיתוף אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה, הוא תוצאה של עבודת מטה רחבה שנמשכה מספר חודשים, במהלכה גובשה תפיסת התפקיד החדשה ומשמעותה.

מאחורי התפיסה החדשה עומד הרצון להשאיר את הטבחים הצבאיים בצה"ל במסלול יוקרתי ומשתלם יותר. תקן ה"אשף" החדש מקנה לנגדים הטבות ייחודיות המותאמות לצורכיהם. "מבחינה כספית, אשפי המטבח יהיו זכאים לשכר גבוה יותר משמעותית ומדרג השכר שלהם יעלה ממדרג 3 למדרג 4", מפרטת ראש מנהל נגדים באגף כוח האדם, סא"ל ליאת פוני, "במשך שבע שנים יקבל מפקד המטבח מענק של 90,000 שקלים בשלוש פעימות".

"הקריטריונים לזכאות לתפקיד פשוטים", מסבירה ראש מדור איתור ופיתוח קולינרי באט"ל, סא"ל יפית אדרי, ומפרטת: "כל מפקד מטבח הנותן מענה ל-250 סועדים ומעלה ושתחתיו יש משרת קבע אחד הכפוף לו פיקודית - ייקרא אשף. במטבח מאוזרח, נגד מטבח הנותן מענה ל-1,000 סועדים, יהיה זכאי אף הוא להצטרף למסלול".

עד לסיום עבודת המטה, כלל נגדי המטבח היו עוברים הכשרות קולינריות מ'סוג 1' ועד 'סוג 3', ואילו נגדים במסלול בכיר היו ממשיכים ל-'סוג 4' ול-'סוג 5'. כעת, במסגרת הכשרת האשפים העתידיים במערך נפתח מסלול חדש הכולל הכשרה פיקודית וניהולית והכשרות 'סוג 4' ו'סוג 5' כבר כחלק ממנו. "מעכשיו", מסבירה סא"ל אדרי, "כששף עומד בקריטריונים שנקבעו, הוא יסיים את ההכשרה 'סוג 3', יצטרף למסלול וימשיך להתפתח בקריירה הצבאית".

אילוסטרציה, אין קשר לנאמר (צילום: חדשות 2)
"בסוף, יישארו כאן הטבחים המוכשרים ביותר" | צילום: חדשות 2

לצד ההטבות לשפים הוותיקים, מספרת רס"ן פוני על שיפור השירות גם לטבחים הצעירים: "הבנו שצריך להעצים את הטבח הצעיר במערך המזון כבר בשנת הקבע הראשונה, ולהראות לו את הדרך האפשרית קדימה ואת מסלול ההתפתחות העומד בפניו. בין אם זה דרך קורסים, הכשרות מיוחדות ובכל אופן אחר. בסוף, יישארו כאן הטבחים המוכשרים ביותר, שידאגו שעל הצלחת של כל חייל וחיילת יהיה האוכל הטוב ביותר. אנחנו רוצים לספק להם את הסביבה המיטבית להתפתח ולהעלות את הרמה הקולינרית כולה בצה"ל".

מסלול האשף עצמו עתיד לעבור מספר שינויים: "הוספנו קורסים מקצועיים והכשרות, וזאת לצד עידוד ודחיפה ליציאה ללימודים", משתפת סא"ל אדרי, "אנו רואים בהם מפקדים לכל דבר, ולכן מתן כלים פיקודיים והבנה כיצד להיות מנהלים טובים יותר, נמצא גבוה בסדר העדיפויות שלנו".

את ההודעה והפרטים על מעמדם החדש, קיבלו הנגדים בכנס מיוחד בראשות ראש אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה, אלוף איציק תורג'מן, וקצין הלוגיסטיקה הראשי, תא"ל יוסי אילוק. בחמישי האחרון התכנסו שפים, נגדי מטבח ומובילים בתחום המזון בצה"ל וסיכמו יחד את שנת העשייה החולפת באופן שהם מכירים הכי טוב - דרך ארוחה משותפת לכלל הפיקודים והזרועות והצגת יכולות מערך המזון כולו. באירוע גם חולקו באופן רשמי סיכות השף הצבאיות החדשות לכלל השפים הצבאיים.

קצין הלוגיסטיקה הראשי, תא"ל יוסי אילוק:

"אני רואה את חניכת התפקיד החדש כבשורה למערך המזון ולצה"ל כולו", מסכמת סא"ל אדרי, "היום שפים חדשים שרק מתחילים את ההכשרה שלהם יכולים להסתכל למעלה, לאשפים החדשים ולהבין שיש להם לאן להתקדם ושדואגים להם. יחד עם חניכת אתר מערך המזון החדש, השיפוצים במטבחים והסיכות, הפכנו תוך זמן קצר לכתובת קשובה לחיילים כולם וזו, בסופו של דבר, המטרה שלנו".

הכתבה פורסמה במקור באתר צה"ל