לארצות הברית ולמדינות מערביות נוספות יש כוחות מיוחדים הפועלים על הקרקע באוקראינה, כך על פי מסמכים מסווגים שהודלפו לאחרונה מהפנטגון על ידי אזרח אמריקאי שעבד בבסיס צבאי, ושממשיכים לעורר סערה ולהביך את האמריקאים. בהמשך לזה, בכירים מצריים מכחישים את האשמות נגדה בדבר ניסיון להעביר לרוסים רקטות וטילים בחשאי.

בפרסום של כלי תקשורת מערביים בהם ה-BBC דווח שבין עשרות התיקים - שחלקם סווגו כ"סודי ביותר" - התגלה שלארה"ב יש 14 לוחמי כוחות מיוחדים באוקראינה. ככל הנראה מקבוצת הכוחות המיוחדים המוכרים כ"כומתות הירוקות".

עוד עולה מהמסמכים האמריקאים המסווגים שדלפו, שגם למדינות החברות בנאט"ו יש לוחמי קומנדו באירופה: 17 מלטביה, 15 מצרפת ואחד מהולנד. לבריטניה יש את הכוח המיוחד הגדול ביותר באוקראינה, עם לא פחות מ-50 לוחמים.

הלוחמים (צילום: Dan Kitwood, GettyImages)
הכי הרבה לוחמים. קומנדו בריטי, ארכיון | צילום: Dan Kitwood, GettyImages
הבכיר האמריקאי (צילום: Alex Wong, GettyImages)
דובר המועצה לביטחון לאומי בארה"ב ג'ון קירבי | צילום: Alex Wong, GettyImages

במסמכים לא נכתב היכן בדיוק נמצאים כוחות נאט"ו באוקראינה, או מה הם עושים שם. דובר המועצה לביטחון לאומי בבית הלבן, ג'ון קירבי, אישר שכוחות אמריקאים אכן פעלו באוקראינה. אולם לטענתו הם כבר לא נמצאים שם ומי שנשאר מאבטח את השגרירות.

"אני לא אדבר על הפרטים הספציפיים של מספרים ודברים מהסוג הזה", אמר קירבי, "אבל יש נוכחות קטנה של צבא ארה"ב בשגרירות, בשיתוף עם משרד נספח ההגנה, כדי לעזור לנו לעבוד על החומר שנכנס ויוצא מאוקראינה". גם הצרפתים מכחישים את הדיווח שהכוחות המיוחדים שלהם באוקראינה.

רקטות ממצרים לרוסיה? תגובת קהיר

כזכור, אחרי הדלפת המסמכים דווח גם שמצרים תכננה לספק רקטות לרוסיה. הוושינגטון פוסט פרסם שנשיא מצרים, א-סיסי הורה לשמור את המהלך בסוד "כדי להימנע מבעיות עם המערב". ביממה האחרונה פקיד מצרי בכיר הכחיש את הדיווח שהייתה כוונה לייצר 40 אלף רקטות עבור רוסיה במפעלי הצבא המצרי.

הבכיר המצרי שדיבר בעילום שם, כינה את הפרסום כ"אבסורד אינפורמטיבי" ואמר שמצרים נוקטת ב"מדיניות מאוזנת". מצרים יש להזכיר, היא אחת ממקבלות הסיוע הצבאי האמריקאי הגדולות ביותר. מדובר בסיוע בהיקף של 1.3 מיליארד דולר כל שנה.

תרגיל, מצרים (צילום: צבא מצרים)
תרגיל ענק במצרים - ספטמבר 2021 | צילום: צבא מצרים