כשרס"ל מילי לוגסי מקרית גת עולה על מגרש הכדורגל המקרטע בבית הספר מקיף ו' בבאר שבע, לובשת את מדי הקבוצה המקומית ומתחילה להקפיץ את הכדור בווירטואוזיות שלא מביישת שחקנים בליגת העל, רק מעטים יודעים שמדובר בלוחמת מג"ב, שבין כדרור אחד לשני, מוצאת את הזמן ללכוד מחבלים, לסכל פיגועים ולעצור עבריינים.

רס"ל לוגסי, 23, לוחמת כיום ביחידת סמ"ג 5 במשמר הגבול של משטרת ישראל, חשבה על קריירה של כדורגלנית, עם פזילה קלה לעבר שירות במג"ב. "אני מכורה לכדורגל מגיל חמש, זה בנשמה שלי", היא מעידה על עצמה. "שיחקתי עם הילדים בשכונה, יחד עם אחי. לא הרגשתי בעיה עם זה שאני בת, קיבלו אותי כמו כולם".

"כילדה ההורים לקחו אותי לחוגי בלט, פסנתר אבל לא התחברתי לזה", היא נזכרת. "כדורגל יותר משך אותי אבל לא הייתה מסגרת מקצועית. שחקנו בבית ספר, בשכונה ובגיל עשר כשפתחו קבוצת כדורגל לבנות - מ.ס. קריית גת - הצטרפתי אליה. הייתי מאושרת, סוף סוף הייתי לי מסגרת קבועה לשחק בה".

הכדורגלנית שהפכה ללוחמת מג"ב (צילום: חטיבת דוברות המשטרה)
לוחמת ביחידת סמ"ג 5 של משטרת ישראל. רס"ל לוגסי | צילום: חטיבת דוברות המשטרה

הילדה מקרית גת הצטיינה ושחקה בנבחרות ישראל עד גיל 17 ו-21. השתתפה במשחקים בינלאומיים באירופה וחלמה להיות כדורגלנית מקצוענית, אבל עם השנים שינתה את דעתה.

"בארץ לצערי הכדורגל לא מפותח מספיק", היא מסבירה את בחירתה הסופית. "לא משקיעים מספיק אמצעים, לא משתלם כלכלית להיות כדורגלנית וגם קשה להתפתח ולהשתדרג בתחום. הכסף ברובו הגדול הולך לקבוצות הגברים. כדורגל הנשים בארה"ב, קנדה, מדינות רבות באירופה בתנופה. שם זה עסק מקצועי לכל דבר, אך אנחנו רחוקים מאוד משם וחבל".

כשהגיע מועד הגיוס לוגסי הייתה בדילמה גדולה. להמשיך לשחק כדורגל ולקבל מעמד של ספורטאית מצטיינת או ללכת אחרי הלב והחלום, להיות לוחמת מג"ב ולעשות שירות משמעותי.

"החלטתי לוותר על קבלת מעמד של ספורטאי מצטיין ושאני מתגייסת למג"ב. זה היה רגע קשה מאוד עבורי. לו המשכתי בכדורגל בטח הייתי מגיעה לנבחרת ישראל אבל אני לגמרי שלמה עם ההחלטה שלי להיות לוחמת. אנחנו שומרים על עם ישראל, על ביטחון המדינה ועבורי זו שליחות ממדרגה ראשונה", הדגישה לוגסי.

"המפקדים נותנים לי לצאת לאימונים"

היא עברה טירונות לוחמות, קורס מ"כים ותפקיד מפקדת בקורס הדרכה ומ"כים. במקביל שמרה על כושר גופני גבוה ושחקה כדורגל ביחידות בה שירתה.

"ההכשרה ללוחמת מג"ב היא קשה מאוד מבחינה מנטלית ופיזית אבל כשיש מטרה מול העיניים אתה עושה הכול להגיע אליה. בין לבין היה חשוב לי לשמור על כושר גופני, התאמנתי בחדר כושר ביחידה, שחקתי מדי פעם כדורגל כשהיה לי זמן פנוי, בשעות הצהריים הוא הערב הייתי מקפיצה כדור ובועטת לשער", תיארה איך נראה יום ממוצע ומגוון שלה בתפקיד.

הכדורגלנית שהפכה ללוחמת מג"ב (צילום: אלון חן, באדיבות המצולמת)
"לא משתלם כלכלית להיות כדורגלנית בארץ", לוגסי על הדשא | צילום: אלון חן, באדיבות המצולמת

כשהשתחררה משירות סדיר, חזרה לשחק כדורגל בקבוצת הפועל באר שבע שנשרה בשנה האחרונה מליגת העל לליגה הלאומית. "המפקדים מתחשבים בי מאוד ונותנים לי לצאת לאימונים", היא מבהירה. "יש לנו משמרות, אבל כשאתה מתחיל את המשמרת אתה לעולם לא יודע איך היא תסתיים".

איך נראית השגרה המבצעית? רס"ל לוגסי מכניסה אותנו לעניינים: "לפעמים אירוע רודף אירוע. פעם זה פח"ע, מבצע לתפיסת עבריינים בכירים, הקפצה לטיפול בהפרות סדר ושמירה על הביטחון בירושלים. היו לי גם תקריות עם מחבלים. אנחנו ערוכים לכל תרחיש. תמיד יש כדור בקנה ליתר ביטחון וכדור בחדר היחידה להקפצה בראש", היא אומרת ושומרת על הומור.

"דרך הספורט נגיע לשלום"

רס"ל לוגסי הספיקה להשתתף בפרויקט מיוחד של מרכז 'פרס לשלום' שבמסגרתו צעירות ערביות ויהודיות נפגשות במסגרת ספורטיבית. משחקות כדורגל, מחליפות חוויות. לא דבר שכיח כשמדובר בלוחמת מג"ב שהמפגש שלה עם האוכלוסייה הערבית קורה בדרך כלל בסיטואציות שונות בתכלית.

"המפגשים עם הבחורות הערביות עזרו לי להכיר את המנטליות שלהן, ללמוד את השפה, להתחבר אליהן ברמה החברית", מציינת רס"ל לוגסי, "בשום מסגרת אחרת לא הייתי נפגשת איתן. זו חוויה מדהימה לכל החיים. מדברים על ספורט, על שלום, על תחביבים ובכלל על החיים".

לדבריה החברות החדשות ידעו שהיא לוחמת מג"ב. "יש לי חברות טובות מהמגזר שפגשתי אותן בסיטואציות אחרות, אבל ספורט מחבר בין כולם, דרך הספורט נגיע לשלום. כשאנחנו עובדים בישובים ערביים זה עוזר לי להבין את התושבים, את המסורת שלהם, כיצד לגשת אליהם. יש לנו במג"ב לוחמים ערבים, נוצרים צ'רקסים. היחס אצלנו שווה לכולם".

הכדורגלנית שהפכה ללוחמת מג"ב (צילום: אלון חן, באדיבות המצולמת)
"הקשר עם שחקניות ערביות עוזר לי בתפקיד" | צילום: אלון חן, באדיבות המצולמת

היא אוהדת את קבוצת ברצלונה והכוכב שלה ליאו מסי, עוקבת אחר ביצועי השחקנים, לומדת תנועות שלהם ובעיטות ומנסה ליישם על המגרש. "אני רואה משחקי כדורגל בארץ ובחו"ל, לומדת כל מיני טכניקות כדרור ומסירות ששחקנים מבצעים ובמגרש אני מבצעת חלק מהם", היא אומרת בחיוך.

מה יותר מרגש ומותח, לעלות למגרש או לצאת למשימה מבצעית?
"כל אחד מהם מרגש בצורה אחרת. זה סוג אחר של מתח. בפעילות מבצעית אתה דרוך כל הזמן. חייב להיות מפוקס, מרוכז ברמה גבוהה מאוד בכל זאת מדובר בחיי אדם, במשימה שצריך לבצע שאסור להיכשל בה. בכדורגל זה שונה לגמרי. בכל זאת זה משחק, לא יותר מזה. פעם מפסידים, פעם מנצחים ולפעמים מפשלים, אבל כשאתה שומר על ביטחון התושבים אסור לפשל".

להבקיע גול או לסכל פיגוע?
"להבקיע גול זו הרגשתי מדהימה אבל לסכל פיגוע או ללכוד מחבלים זו תחושה אחרת לגמרי. להציל חיי אדם ולשמור על ביטחון מדינת ישראל זו המהות שלנו במדינה עם כל הכבוד לכדורגל, ויש כבוד".

רס"ל לוגסי מביטה קדימה ונראה שהתואר "הכדורגלנית של מג"ב", ילווה אותה גם בהמשך הדרך ואם תראו אותה על המגרש זכרו שמדובר בלוחמת במלוא מובן המילה. "אני גאה להיות לוחמת במג"ב של משטרת ישראל וגם שחקנית כדורגל. זה כיף לעסוק בדברים שאני אוהבת ושהם מלאים באתגרים", סיכמה.