משרד הביטחון פרסם הבוקר (שני) תיעוד של אחד משיגורי מיירט טיל החץ במהלך המלחמה. "מצלמות מנהלת 'חומה' במפא"ת תיעדו את השיגור המבצעי מדרום הארץ, שביצעו לוחמי ההגנה האווירית של חיל האוויר ואת טיסת המיירט לעבר המטרה", נכתב בהודעה. בסרטון באורך של כחצי דקה נראה רגע השיגור והמיירט שמתרחק לעבר המטרה.

בשבוע שעבר הודיעו צה"ל ומשרד הביטחון כי בפעם הראשונה נרשם יירוט מבצעי מוצלח למיירט חץ 3 – שכבת ההגנה העליונה על מדינת ישראל, שנכנס לשירות מבצעי בשנת 2017. שבוע קודם לכן נרשם היירוט המבצעי הראשון של מיירט חץ 2.

"לוחמות ולוחמי ההגנה האווירית של חיל האוויר שיגרו הערב לראשונה את מיירט חץ 3, שיירט בהצלחה במרחב ים סוף מטרה שנורתה לעבר ישראל. היירוט בוצע הרחק משטח ישראל", נמסר בהודעת צה"ל ומשרד הביטחון.

מערכת ה"חץ" היא חלק ממערך ההגנה הרב-שכבתי של מדינת ישראל, הכולל גם את מערכות קלע דוד וכיפת ברזל. שכבות ההגנה כוללות גם את מטוסי חיל האוויר שביכולת ליירט איומים, כפי שקרה כשמטוס ה"אדיר" 35-F חמקן יירט טיל שיוט ששיגרו החות'ים מתימן לעבר ישראל, וגם את ספינות הטילים של חיל הים הכוללות מערכות גילוי ויירוט מתקדמות.

ספינות מסוג סער 5 כבר נשלחו לזירת הים האדום כדי לתגבר את מערך ההגנה. עם זאת בצה"ל ובמערכת הביטחון מדגישים כי אין הגנה של 100% וקוראים לציבור להישמע להנחיות פיקוד העורף ברגע שנשמעת אזעקה.

כזכור, לאחרונה נחתמה מכירת החץ 3 לגרמניה בעסקה הביטחונית הגדולה בתולדות ישראל, בהיקף של 14 מיליארד דולר. בישראל לא אומרים בשלב זה כמה סוללות טילים יסופקו לגרמנים אבל מדגישים שהחוזה לא לסוללה אחת, כי אם למספיק סוללות שיגנו על כל השטח הגרמני. 

עיקרון הפעולה של 'חץ 3' מבוסס על פגיעה פיזית ישירה במטרה (HIT TO KILL) התעשייה האווירית הינה הקבלן הראשי לפיתוח מערכת הנשק, מיירטי ה'חץ' ומערך הגילוי המכ"מי. חברת 'אלביט מערכות' מפתחת את מערכת השליטה והבקרה. החברה הממשלתית למערכות הנעה רקטית 'תומר' וחברת רפאל הינן קבלניות משנה עיקריות לפיתוח וייצור מיירט חץ 3. חברת STARK Aerospace האמריקנית, שבבעלות התעשייה האווירית, הינה הקבלן הראשי בארה"ב.