לא רק באוויר. בזמן שתרגיל אווירי נרחב בהשתתפות חיל האוויר הישראלי התקיים ביוון ומיקד אליו את מירב תשומת הלב, ניהלו צלפים מחטיבת הצנחנים הישראלית אימון מיוחד על אדמת גרמניה, יחד עם צלפים אמריקאים.

מאות לוחמי צנחנים ישראלים השתתפו תרגיל שמכונה: x ALLied spirit, בו השתתפו מלבד צוות הקרב 34 מדיביזיית החי"ר של ארה"ב, גם צבאות גרמניה ובריטניה. מטרת התרגיל הייתה לחלוק מידע מבצעי ואף שיטות אימונים ופעולה, כדי לשפר את הקשר בין הצבאות ולהעלות את איכות האימונים, במסגרת אימוני פיקוד אירופה של ארה"ב.

בתרגיל, שהחל ב-30 במרץ והסתיים ב-17 באפריל, השתתפו למעלה מ-5,600 לוחמים מאותן מדינות, ובמסגרתו התקיים כאמור גם אימון צלפים מיוחד. "באנו לגרפנאוור (אזור האימונים) כדי לעבוד עם הצלפים הישראלים", אמר אחד הצלפים האמריקאים, סמל פיליפ ווסט. "עשינו זאת כדי להשוות את הציוד שיש לנו, את טכניקת הלחימה ולעשות איתם אימון משותף שיבחן את הכל".

צנחנים באימון צלפים בינלאומי (צילום: Spc. Yon Hendersonq/1ABCTDevilBrigade@Facebook)
הצלפים הישראלים והאמריקאים באימון | צילום: Spc. Yon Hendersonq/1ABCTDevilBrigade@Facebook

בעוד שחיל האוויר הישראלי מתאמן כבר שנים רבות מעבר לים, הפעם מדובר בתרגיל ייחודי עבור צה"ל, שהחל בשנים האחרונות לבצע אימוני כוחות יבשה במדינות זרות. בעיקר עבור חטיבת הקומנדו והצנחנים, שכבר היו בגרמניה ולפני כן בקפריסין. 

בשיחה עם אחד הצלפים הישראלים שהשתתף בתרגיל סיפר הישראלי: "הצלף האמריקאי מאוד מקצועי. בסוף מדובר באנשי קבע שנבחרו לתפקיד אחרי מיונים מאוד קשים, גיבוש של סיירת אצלנו, ועבורם זו עבודה של שנים". עוד סיפר הצלף מחטיבת הצנחנים, "אתה רואה את המקצוענות שלהם וגם את זה שהחבר'ה האלה שרתו במקומות מטורפים, כמו אפגניסטן או עיראק. אנחנו לומדים מהם הרבה מאוד, וגם הם לומדים מאתנו. יש פה הפריה הדדית".

לדברי הצלף האמריקאי האק, "האימון שלהם יותר מבוסס זיכרון ומהיר. שלנו זה יותר לטווחים ארוכים ומחושב". במהלך האימון הצלפים מישראל וארה"ב ירו למטרות בטווחים של 300 עד 800 מטרים. האמריקאים השתמשו ברובה צלפים חצי אוטומטי מסוג M110-SASS ואילו הצלפים מחטיבת הצנחנים הישראלית השתמשו ברובי SR25-CARBINE. 

"דימינו לא מעט תרחישים", סיפר סמל ווסט. "אבל הצלפים הישראלים עשו דברים קצת אחרת, ככה שזה באמת אימון טוב להגיע לכאן ולעבוד איתם. הם באמת טובים במה שהם עושים, בקיאים מאוד". מחמאות דומות כאמור, נשמעו גם מהצד האמריקאי.