חיילת שהתגייסה לצבא לפני כשמונה שנים, נאלצה לעזוב את השירות בצה"ל באופן חד צדדי חמישה חודשים בלבד לאחר הגיוס שלה.

החיילת לשעבר מעולם לא נעצרה על ידי לוכדי העריקים. היא נעדרה מהשירות בכדי לטפל באמה, שחלתה במחלה קשה. במקביל לטיפול היא עבדה כדי לפרנס את שתיהן ולדאוג לה לכל מחסור.

בהמשך, הביאה ילד לעולם עם בן זוגה אך מאוחר יותר הפכה גם לאם חד הורית.

עם כל המטען הזה, בעת האחרונה היא בחרה מיוזמתה להסגיר עצמה למשטרה הצבאית. כתוצאה מכך, הפרקליטות הצבאית הגישה נגדה כתב אישום לבית הדין הצבאי של זרוע היבשה, בגין עריקות מהצבא במשך שבע שנים.

בית דין צבאי (צילום: באדיבות גרעיני החיילים)
דיון אמוציונלי. בית דין צבאי, ארכיון | צילום: באדיבות גרעיני החיילים

הסנגור הצבאי עו"ד עומר קנובלר, הצליח לשכנע את הפרקליטות שמדובר במקרה חריג מאוד ושלא לגזור עליה עונש מאסר בפועל. הוא ציין שמדובר במקרה רגיש ואנושי, של חיילת שטיפלה באימא וכעת היא אם חד הורית.

"הייתי צריכה לערוק מהצבא כדי לטפל באמא החולה שלי", טענה הנאשמת בפני השופטים והוסיפה: "בנוסף לכך אני אימא חד הורית".

יצוין כי לרוב במקרים של עריקות לאורך שנים, הפרקליטות תובעת ומקבל עונש מאסר לתקופה ארוכה מאוד.

למרות נתון זה, במקרה המדובר נחתם בין הצדדים הסדר טיעון המקל מאוד עם החיילת לשעבר ומונע את הכנסתה לכלא.

השופטים ציינו בגזר הדין, כי הם קיבלו את הסדר הטיעון המקל מאוד בגלל שהתביעה שקלה את כל השיקולים הדרושים לגיבוש ההסדר ולכן החליטו לאמצו.

השופטים גזרו על הנאשמת עונש של תשלום 2,500 שקל קנס לקופת הצבא או חודש מאסר בפועל ונזיפה חמורה. הקנס ישולם בחמישה תשלומים.

עו"ד עומר קנובלר מהסנגוריה הצבאית מסר בתגובה: "מדובר במי שלא הייתה יכולה לשרת בצבא על רקע טיפול שוטף באימא החולה והיא כיום אם בעצמה ופטורה משירות צבאי. מובן שלא היה מקום לשלוח אותה לעונש מאסר תוך הפרדתה מילדתה, בהתאם למדיניות הראויה של רשויות הצבא".