נשק ניסיוני שפותח על ידי מעבדת המחקר של חיל האוויר האמריקאי הצליח "להשבית בהצלחה נחיל של רחפנים" בחודש שעבר - בניסוי הראשון שלו בקנה מידה כזה. כך מדווחים השבוע בחיל האוויר האמריקאי.

המערכת, THOR - Tactical High-power Operational Responder, נמצאת בפיתוח כבר מספר שנים, מייצרת אנרגיה בעוצמה גבוהה כדי להשבית רחפנים ולהפיל אותם. על פי הדיווח הניסוי בוצע ב-5 באפריל בבסיס חיל האוויר בקירטלנד, שם העלו לאוויר "מספר רב" של רחפנים מסוג שהמערכת לא התמודדה מולם בעבר. עוד דווח שזה היה "מבחן ראשון של המערכת בקנה מידה היסטורי", כפי שהגדירו זאת.

"המערכת הייתה יעילה בצורה יוצאת דופן בנטרול להקת הרחפנים", אמר בכיר בפרויקט לתקשורת בארה"ב. בחיל האוויר האמריקאי סירבו לומר בכמה או באילו סוגים של רפנים נעשה שימוש בניסוי. הם גם לא ציינו האם המערכת הפילה בהצלחה כל הרחפנים בנחיל, אך לדבריהם מדובר בהצלחה גדולה, ביחס לניסוי שבוצע בשנת 2019.

מעבדת חיל האוויר האמריקאי ציינה שהמערכת מוגדרת כמדגימה יכולות טכנולוגיות, ושהדרך למוצר יעיל וסופי עוד רחוקה. "אנחנו בטוחים שנוכל לקחת את אותה טכנולוגיה ולהפוך אותה ליותר יעילה, כדי להגן על החיילים שלנו ברחבי העולם", הסבירו בהנהלת הפרויקט.

המעבדה למחקר של חיל האוויר האמריקאי חשפה את ה-THOR לפני כשלוש שנים. בהדגמה חיה שבוצעה אז, המערכת הצליחה לנטרל רחפן באמצעות גלים אלקטרומגנטיים. המערכת מפותחת במטרה להילחם בלהקות של רחפנים וכטב"מים, כשבניגוד לשיטות מקובלות אחרות, שמנצלות אנרגיה מכוונת מדויקת כדי לנטרל כטב"מים ורחפנים בודדים, היא פועלת כך כשמסוגלת לנטרל מספר כטב"מים ורחפנים במכה אחת.

המערכת מיועדת להגנה על בסיסים גדולים ומתחמי תשתית ואסטרטגיה מפני תקיפות של כלי טיס לא מאוישים. ההערכה היא שעלות הייצור של כל מערכת תגיע לכ-10 מיליון דולר. עוד ציינו בארה"ב שזו תהיה מערכת ניידת אותה ניתן יהיה לפרוס בכל מקום ובמהירות. ההפעלה שלה תהיה פשוטה ותעשה על ידי צוות קטן של שניים-שלושה חיילים.

''יהיו בקו הראשון'' (צילום: PRAKASH SINGH/AFP/GettyImages)
נחיל רחפנים | צילום: PRAKASH SINGH/AFP/GettyImages