יהודה לוי החייל (צילום: באדיבות גרעיני החיילים)
"בפעם הראשונה בחיים באמת רציתי לתרום, לא רק לעצמי אלא גם לאחרים", סמ"ר יהודה לוי | צילום: באדיבות גרעיני החיילים

כן, אני מודה, במפגש הראשון שלי עם סיפורו של יהודה, הסתקרנתי בעיקר משמו. במהלך המפגש הבנתי שמאחורי השם של סמל ראשון יהודה לוי מסתתר לו סיפור של התגברות על קשיים, ילד שלא התאקלם בבית הספר, הגיע לרחובות, לאלימות ולסמים.

יהודה נולד בבאר יעקב ולמד בישיבה עד חטיבת הביניים. יהודה כונה "ילד טוב באר יעקב". בביתו של יהודה מתגוררים 12 נפשות, ההורים ועוד תשעת אחיו, חמש אחיות וארבעה אחים. אחיו הבכור יצא בשאלה והתגייס לצבא. אמם קיבלה קשה את העובדה שבנה בכורה לא הלך בדרכי התורה ובהמשך שני אחיו הנוספים יצאו בשאלה.

במהלך לימודיו בישיבה בבני ברק החל להסתקרן ולהסתובב ברחובות. "בהתחלה זה היה התעסקות בדברים הקטנים של גניבות קטנות וללכת מכות לפעמים" מספר יהודה ומודה "לאט לאט הפכתי לילד אגרסיבי שלא מפחד משום דבר". יהודה עזב את ספסל הלימודים, החל להסתובב עם כנופיות ברחובות העיר "במשך ארבע שנים שכבתי כל היום בבית ולא עשיתי כלום. בלילות הייתי מסתובב ברחובות".

>> נושמים צבא? לסיפורים הכי מעניינים, הצטרפו לפייסבוק של פז"ם

יהודה היה מוקף בעיקר באנשים המבוגרים ממנו בגיל. הוא מתאר כי "האגו התחיל להיות חלק מהמשחק, הרגשתי מלך העולם, חייתי את התקופה הזאת". בגיל 16 חזר יהודה לבית ספר לבקשת אביו, "נרשמתי לבית הספר, הכרתי חברים חדשים ועד מהרה הגעתי גם לסמים", יהודה החל לעבוד בשוק ועבר לגור עם חבר. כאשר קיבל יהודה את הצו הראשון, התגובה הראשונה שלו הייתה חד משמעית: "אני לא מתגייס".

שלושת אחיו הגדולים של יהודה שירתו כלוחמים בצבא. אחד מהם לקח את יהודה לשיחה ושכנע אותו להגיע לצו הראשון בבסיס תל-השומר. יהודה הלך לצו הראשון וכבר בשיחות הראשונות החל להתפרע ולא היה מוכן להשלים עם הגיוס לצה"ל. בסופו של דבר הסבירו ליהודה שיש לו אפשרות להתגייס לבסיס ההדרכה חוות השומר של חיל החינוך והנוער וללמוד שם מקצוע. "החלטתי להתגייס כי הבנתי שדרך הצבא אוכל להוציא מקצוע ולהתקדם, אבל זה היה רק לתועלת האישית שלי", הוא מציין.

"השינוי התחיל כשהשאירו אותי שבת"

המהפך החל כבר ביום הגיוס של יהודה. הוא שובץ לקורס בבסיס ההדרכה חוות השומר. "בהתחלה הייתי בעייתי מאוד, עשיתי למפקדות שלי את המוות", הוא מספר ומתאר כיצד היה לו קשה לקבל מרות במהלך התקופה. באחת השבתות המפקדות החליטו להשאיר אותו בבסיס כעונש "אני זוכר שנשארתי עם עוד כמה חבר'ה שסגרו, ישבתי בשעת ט"ש בצד, לבד, וראיתי שכל אחד מהחבר'ה יושב ומדבר בטלפון עם ההורים ועם החברה ורק אני הייתי לבד, באמת לבד". יהודה הבין שהוא חייב לעשות שינוי, שהוא חייב להפסיק ללכת נגד הזרם ולהתחיל לדאוג לעצמו ולעתידו.

בחלוף השבת, כשהמפקדת של יהודה הגיעה לבסיס ביום ראשון היא ראתה שמשהו מוזר עובר על יהודה. "היא ניגשה אלי ושאלה אותי אם אני בסדר, היא אמרה שנהייתי רגוע יותר ומשתף פעולה". יהודה סיפר למפקדת שלו שהוא רוצה בשינוי אמיתי, שהוא מוכן לעבור תהליך.

אחרי שהמפקדים של יהודה שמו לב שמדובר באמת בתהליך אמיתי ולא זמני החליטו לתת ליהודה את ההזדמנות של חייו, לעשות שינוי כיוון ולצאת לקורס מפקדי כיתות, "בפעם הראשונה בחיים באמת רציתי לתרום, לא רק לעצמי אלא גם לאחרים". יהודה סיים את קורס מפקדי הכיתות בהצלחה והוצב בבסיס הטירונים ניצנים, שם הוא פיקד על שבעה מחזורים: "היו לי הרבה אתגרים בתפקיד, היה לי חשוב לקבל את הטירונים המתקשים יותר בכדי לעזור להם, לתת להם מהניסיון שלי, הבנתי את מה שהם מרגישים וכך יכולתי לעזור להם להשתלב".

השבוע סיים יהודה קורס השלמת בגרויות שעשה בבסיס ההדרכה מחווה אלון ובכך נעץ עוד הצלחה בדרך לשינוי הגדול שעשה, "זה לא דבר של מה בכך שנותנים לך בצבא לעשות שינוי כזה גדול ולהשלים בגרויות". בימים אלו עובר יהודה מספר ראיונות עם מפקדיו על מנת לצאת לקורס ולהמשיך בקבע בצבא. "חשוב לי מאוד להמשיך את השירות שלי גם בקבע, הצבא נתן לי המון ואני רוצה לתת בחזרה".

>> ילד הפלא החרדי הפך לקצין בפיקוד העורף