בית המשפט המחוזי מרכז בראשון לציון אישר הבוקר (שלישי) את הסדר הטיעון עם עומרי גורן, עובד לשעבר בביתו של שר הביטחון בני גנץ, שהורשע בניסיון מסירת ידיעה לאויב, וגזר עליו 3 שנות מאסר בפועל.

גורן, שעבד יחד עם אשתו בניקיון ביתו של שר הביטחון, נעצר ונחקר בחודש נובמבר 2021 בשב"כ ובמשטרה, בחשד ששלח מסמכים ותמונות מביתו של גנץ להאקרים איראנים.

במשך 3 וחצי שנות עבודה בביתם, גורן הפך לבן בית ובני משפחת גנץ הכירו אותו היטב, מבלי שהם או אנשי השב"כ טרחו לבדוק את עברו הפלילי. חודשים ספורים קודם לכן סיים גורן לרצות מאסר של ארבע שנים בגין חמישה מעשי שוד בנק שביצע עם אחיו, סימון ורטוז'נסקי. עוד נרשמו לחובתו החל משנת 2002 גם פריצות, גניבות, הונאה בכרטיסי חיוב, זיוף ושימוש במסמך מזויף, ניסיון לגניבת רכב וקשירת קשר לביצוע פשע.

"במשך כל השנים שלנו שם, אף אחד לא שאל על העבר הפלילי שלי", סיפר בזמנו גורן בעדותו שנחשפה לראשונה ב-mako. "לא ביקשו רישום פלילי או להביא תעודת יושר, כלום. לא המשטרה ולא השב"כ, גם לא אחרי שמינו את גנץ לביטחון וכשהוא היה אמור להיות ראש ממשלה. את השם שלי הרי היה להם, לא הסתרתי כלום. חשבתי שזה כנראה לא חשוב לאף אחד".

שר הביטחון בני גנץ בראיון בצל המלחמה בטרור (צילום: מתוך אופירה וברקוביץ', קשת12)
שר הביטחון בני גנץ | צילום: מתוך אופירה וברקוביץ', קשת12

בנובמבר 2021 השב"כ עצר את גורן (אשתו נחקרה ושוחררה), בחשד שתמורת בצע כסף צילם מסמכים ותמונות מביתו של גנץ, ושלח לגורמים איראנים החברים בקבוצת הטלגרם Black Shadow, בתמורה לקבלת 7,000 יורו, וכן כי הציע להם גם לשתול 'תולעת' במחשב של גנץ, כדי לדלות ממנו מידע ביטחוני. 

"לי ולאשתי היו חובות בהוצאה לפועל והייתי צריך להביא אוכל לילדים", סיפר גורן בעדותו. "הייתי צריך כסף מהיר, אז יצרתי קשר דרך 'טלגרם' עם מנהל בקבוצת ההאקרים 'Black Shadow' והצעתי להעביר מידע שנוגע לגנץ. דרשתי 7,000 יורו".

Black Shadow היא קבוצת האקרים המזוהה עם איראן ומפגינה אג'נדה אנטי ישראלית מובהקת. בשנתיים האחרונות פורסמו בכלי התקשורת בארץ מספר כתבות על מתקפות סייבר שביצעה הקבוצה או מי מחבריה נגד מטרות ישראליות

גורן היה במעקב של כמה שבועות על ידי אנשי השב"כ, לבסוף כאמור נעצר, הודה במיוחס לו אבל טען שהוא לא מרגל. "אם היו מחכים כמה ימים ולא עוצרים אותי היו מבינים שאני לא מרגל, אלא רציתי לעקוץ את האיראנים ולקחת מהם כסף, בלי לספק להם שום תמונות או מסמכים", טען גורן בעדותו בשב"כ, "אם הייתי מרגל או עובד בריגול יכולתי לרשת כל הבית במכשירי האזנה ומצלמות ולהעביר לאיראנים. זה שקר".

סעיף הריגול הוסר, השב"כ הפיק לקחים

גורן באמצעות סנגוריו עורכי הדין גל וולף וענת יערי מהסנגוריה הציבורית, חתם על הסדר טיעון כשסעיפי הריגול הוסרו ממנו. "בסופו של דבר, ובניגוד לכל הפרסומים של הפרקליטות, כפי שטענו מתחילת הפרשה, אין המדובר במרגל ולא בפרשת ריגול, אלא מדובר באדם שהסתבך בחובות כלכליים, זיהה פרצה במעגל האבטחה וניסה לרמות ולהוציא כספים מהאקרים", מסרו עורכי דינו. "גרסתו של הנאשם התקבלה במלואה וההסדר שהגיעו אליו הצדדים משקפת את מצב הדברים שטענו מתחילת הפרשה".

ל-mako נודע כי בעקבות הפרשה, השב"כ הפיק לקחים כדי למנוע חזרה של אירועים מסוג זה בעתיד. "לא נגרם נזק מצד עומרי גורן", אמר גורם בשב"כ למגזין mako לאחר מעצרו של גורן, "הוא נעצר מיד, כך שבסיכול יש כאן ציון מצטיין, אבל באבחון - ציון נכשל. בארגון לא יסתפקו בעריפת ראש, אלא עורכים בדיקת עומק לכל התהליכים הרלוונטיים. לצד האחריות שלנו יש גם אחריות למשרד הביטחון".