מבצע "אח שיודע" מאפשר למלש"בים (מועמדים לשירות בטחוני) ובני משפחותיהם להיחשף הכי קרוב שאפשר לאיך באמת נראה שירות קרבי ביחידות הלוחמות של צה"ל, דרך קבוצת לוחמים שנבחרה במיוחד לתפקיד המחייב.

בנוסף לתיעוד מצולם של השירות שלהם בזמן אמת, עונים הלוחמים על שאלות של צעירים העומדים לפני גיוס, ובכך מספקים להם מידע ממקור ראשון המסייע להם בהכנות לקראת אחת התקופות המשמעותיות בחייהם.

המבצע יצא לדרך בחודש ינואר והשבוע, ה"אחים שיודעים" נפגשו לראיון בו סיפרו על החוויה האישית שלהם, ההווי סביב הפרויקט ואיך השפיע על שירותם שלהם.

"מבצע אח שיודע הכניס גוון חדש לשירות שלי", סיפר אלמוג ביבר, בן 20 המשרת בחיל השריון. "גם לפי הנתונים שראיתי, לסרטונים יש השפעה רבה וזה מאוד ממלא להיות חלק מהעניין. העובדה שיש לך השפעה על מלש"בים לאן להתגייס היא אחריות ענקית".

גלב קמייב, גם הוא בן 20 ומשרת בשריון, מוסיף ואומר: "המוטיבציה שאני מקבל היא העובדה שאני מדרבן ומחזק אחרים". עבורו העזרה היא לא רק למתגייסים חדשים אלא גם לחיילים צעירים בפלוגה שלו. "כחייל ותיק בפלוגה, הייתי צריך לעזור לחיילים החדשים ולעודד אותם. כל הקטע של ההווי חשוב מאוד".

''אח שיודע'' (צילום: באדיבות גרעיני החיילים)
ה"אחים שיודעים" גרסת 2019 | צילום: באדיבות גרעיני החיילים

ניצן זהבי, בן 20 המשרת בגבעתי, סיפר שעבר שינוי מאז קיבל לידיו את המצלמה: "מאז שיש לי את הפק"ל הזה, המוטיבציה שלי להיות במקומות הכי מעניינים כדי לחשוף אותם לקהל בבית עלתה. ככה יוצא שאני עושה יותר מאז שהתחלתי להשתתף באח שיודע".

אלמוג ביבר מהשריון שיתף באחד האירועים המשמעותיים ביותר בשירות שלו, שגם עיצב אותו מבחינה אישית: "יצא לי להיות בגבול עזה בזמן הפרות הסדר. שם אתה פוגש פתאום דברים אמיתיים ורואה את האויב מול העיניים ומבין שזה לא צחוק. לקחתי את זה כחוויה מעצבת". המסר שלו למלש"בים הוא שהשירות הקרבי בצה"ל הוא בית ספר לחיים. "אתה מרוויח כלים וחברים לחיים, שזה שווה יותר מכסף או תואר", הוא קובע.

גם חברו לשריון, אורן אהרון בן ה-19, מסכים עם הקביעה: "בתור אחד שלא רצה להיות לוחם, היום אני חושב ששירות קרבי מוציא אותך מאזור הנוחות שלך וגורם לך לחוות דברים שלא היית חווה בשום מקום. בזכות האתגרים שאתה עובר, כל דבר אחר יראה לך כמשימה פשוטה".

ניצן מגבעתי מוסיף שדווקא השירות המורכב והלא פשוט, גרם לו לראיה חיובית יותר של החיים. "מקבלים סיפוק מהדברים הכי קטנים – אפילו מחצי עוגיית "אוראו" במהלך תרגיל גדודי".

רוצים לשמוע עוד חוויות מהשירות של הלוחמים, לקבל הצצה לאיך נראה יום בחייהם בין הפעילות המבצעית להווי ביחידה ולשאול אותם שאלות? היכנסו לפורום "אח שיודע" ב-mako פז"ם ותקבלו את כל התשובות.