כוחות רוסים ירו לעבר מחלצים אוקראינים שניסו להגיע לאזורים מוצפים באזור חרסון, הנמצאים בשליטה רוסית. כך אמר הלילה נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי, בריאיון ל'בילד' הגרמני. כוחות ההצלה ממשיכים במאמצים שלהם לפנות אלפי בני אדם באזור השיטפונות, שנוצרו אחרי הפיצוץ והקריסה של סכר נובה קחובקה. גם תחנת הכוח ההידרו-אלקטרית, שקרסה ביום שלישי גרמה להצפות.

"אנשים מתו, חיות מתו. מגגות הבתים המוצפים רואים אנשים שטבעו צפים. קשה מאוד להוציא אנשים מהחלק הכבוש של אזור חרסון. כשהכוחות שלנו מנסים להוציא אותם (את התושבים), הם נורים מרחוק על ידי הכובשים", אמר זלנסקי.

השיטפון במחוז חרסון בעקבות הפצצת סכר נובה קחובקה (צילום: Roman Hrytsyna, AP)
"מהגגות רואים אנשים שטבעו צפים" | צילום: Roman Hrytsyna, AP

"פשוט נטשו אנשים ומפגיזים אותם"

נשיא אוקראינה טען שבאזורים שהוצפו בצד שנמצא תחת כיבוש רוסי, המצב גרוע הרבה יותר בשל ההתנהלות של הרוסים עצמם. "פשוט נטשו אנשים בתנאים הנוראיים האלה. בלי חילוץ, בלי מים, רק על גגות בתים בישובים מוצפים".

הוא אמר ששירותי החילוץ והצבא "מצילים אנשים רבים ככל האפשר, למרות ההפגזה הרוסית. אבל נדרשים מאמצים נוספים", אמר זלנסקי. מתנדב חילוץ רוסי העיד שבכל פעם כשהם מנסים לחלץ מישהו באזור או מנסים לעזור, גם בצד הרוסי, "נופל לידנו פגז. קשה מאוד להתמודד עם ההפגזות".

סכר נובה קחובקה לאחר הפיצוץ (צילום: Libkos, AP)
מאמצי החילוץ מאזור השיטפון באוקראינה | צילום: Libkos, AP

בנוסף, מתרבות עדויות גם על חיילים רוסים שנהרגו כתוצאה מההצפות אחרי קריסת הסכר, שנמצא באזור בו הרוסים שולטים. לפחות 1,854 בני אדם פונו מאז יום שלישי, כאשר המאמצים לחלץ אנשים מבתיהם המוצפים בחרסון שבשליטת אוקראינה נמשכו לאורך כל יום רביעי, דווח משרד הפנים של אוקראינה.

ממתינים שמפלס המים ירד - וממשיכים במתקפה

"אנחנו מנסים לעשות את זה (חילוץ) כמה שיותר מהר. אנו סובלים מזרם חזק והפגזות של הצבא הרוסי", עדכן ביממה האחרונה שר הפנים האוקראיני. אולכסנדר פרוקודין, ראש המינהל הצבאי האזורי של חרסון, שפיקח על מאמצי החילוץ, סיפר שלהערכתם מפלס המים: "יישאר גבוה והמים יצטברו ליום נוסף לפחות. ואז ירדו בהדרגה במשך חמישה ימים נוספים".

בינתיים מתקפת הנגד האוקראינית ממשיכה לרשום הישגים. סגנית שר ההגנה האוקראיני, חנה מליאר, עדכנה על התקדמות משמעותית בגזרת בחמוט, שם צבא אוקראינה הצליח להתקדם מאות מטרים לתוך קו ההגנה הרוסי ובחלק מהמקומות למעלה מק"מ.

סכר נובה קחובקה לאחר הפיצוץ (צילום: Yan Dobronosov/Global Images Ukraine via Getty Images)
"סובלים מזרם חזק ומהפגזות". אזור שנפגע בשיטפון באוקראינה | צילום: Yan Dobronosov/Global Images Ukraine via Getty Images