אתמול (ראשון) התקיים תרגיל "Enduring Lightning" - "ברק מתמשך" - אימון משותף של מטוסי "אדיר" I35-F מטייסת 140 "נשר הזהב" יחד עם מטוסי 35-F של טייסת 34 האמריקאית.

כמו כן, גם טייסת 122 "הנחשון" המפעילה את מטוס הבקרה מסוג גאלפסטרים לקחה חלק בתרגיל. הצוותים תרגלו מתארי אוויר-אוויר ואוויר-קרקע. בין החילות התבצע שיתוף פעולה מלא שכלל למידה והפקת לקחים משותפת.

זו הפעם השלישית שמטוסי ה"אדיר" מבצעים תרגיל משותף יחד עם מטוסי 35-F זרים: ביוני 2019 התבצע אימון ה"Tri-lightning" יחד עם חיל-האוויר האמריקאי וחיל-האוויר הבריטי, בנובמבר 2019 תרגיל ה"בלו-פלאג" הבינלאומי אירח את מטוסי ה-35-F האיטלקיים וכאמור, אתמול תרגלו מטוסים של חיל-האוויר הישראלי יחד עם מטוסים אמריקאים.

ייחודו של התרגיל הנוכחי הוא במיקומו - לראשונה, מטוסי 35-F אמריקאים לוקחים חלק באימון מעל שמי מדינת ישראל.

"האמריקאים הם השותף מספר אחת שלנו", מספר רס"ן ט', ראש מדור תרגילי חו"ל בחיל האוויר. "יש חשיבות גדולה לעבודה המשותפת עם המטוס המתקדם ביותר בשטחנו, כשאנחנו מארחים אותם. לחיל-האוויר חשוב לעבוד יחד עם האמריקאים, מובילי פרויקט ה-35-F, לראות כיצד הם פועלים, ללמוד מהם ולשתף פעולה בנושא הטכנולוגיה המתקדמת בעולם התעופה".

רס"ן מ', מוביל התרגיל מטעם טייסת 140 מוסיף: "זו הפעם השנייה שאנחנו טסים יחד עם 35-F אמריקאי. אנחנו שואפים להיות כמה שיותר מחוברים למדינות השותפות בפרויקט - אימון יחד עם האמריקאים הוא מעולה מכיוון שיש להם ידע וניסיון רב בנושא. התרגיל שביצענו היה אינטימי. טסו יחד שתי רביעיות והקשר מול הטייסת האמריקאית התבצע באופן ישיר ולא דרך ערוץ עקיף".

התרגיל התקיים באוויר בלבד, ללא מפגש פנים מול פנים של הצוותים הישראלים והאמריקאים, כשהתדריך והתחקיר התבצעו בתקשורת מסווגת - כל זאת לאור התפשטות נגיף הקורונה בעולם.

"קיום תרגיל בינלאומי משותף עם הפלטפורמות המתקדמות ביותר בעולם, לצד עמידה בכלל המגבלות - זה לא דבר מובן מאליו בעת הזאת", מתאר רס"ן ט'. התרגיל תוכנן מראש כחלק מתוכנית האימונים לשנת 2020 והתבצע על אף התפשטות הנגיף תחת הנהלים והפקודות הנדרשים ותוך התאמת התרגיל אליהם.

האימון מהווה תשתית עבור תרגילים עתידיים במגרש הביתי - מדינת ישראל. "הכוונה שלנו היא לייצר תרגיל שיהפוך להיות תרגיל ביתי", מסביר רס"ן ט'. "כלומר, שאחת לכמה זמן האמריקאים יגיעו לכאן על מנת לבצע אימון משותף. אנחנו שואפים לייצר בסיס לרצף תרגילים מסוג כזה - שיתקיימו באופן קבוע".

הכתבה פורסמה במקור באתר חיל האווויר