משקית הסברה גיאוגרפית (צילום: דובר צה"ל, באדיבות גרעיני החיילים)
מש"קית הסברה גיאוגרפית, טוראי נועה אמטי | צילום: דובר צה"ל, באדיבות גרעיני החיילים

אם אוהל עבורכם הוא מלון 5 כוכבים, אם סנדלי שורש הם הנעליים האהובות עליכם ובקיצור - אם אתם חיים ונושמים טיולי שטח, תפקיד מש"ק הסברה גיאוגרפית תפור עליכם. רב"ט נועה אמטי, מש"קית הסברה גיאוגרפית בחיל החינוך, מספרת על התפקיד הייחודי: "חיילים מכל החילות מגיעים אלינו להדרכות במסלולים בנגב ולסד"חים (סדרות חינוך). בעזרת מפגשים עם אוכלוסיות ונושאים שונים בנגב, מעלים לחיילים שאלות שעוסקות בקשר שלהם לארץ ולחברה הישראלית".

לתפקיד הייחודי מגיעים לאחר קורס מש"קי חינוך, ולאחריו קורס מש"קי הסברה גיאוגרפית. "זה אדיר לחוות את הארץ באמת, להכיר אנשים שמעולם לא הייתי מכירה, ולהכיר כל צמח וחיה בתא שטח הזר הזה", מוסיפה נועה. במסגרת תפקידה, נועה אמונה על בניית סדרות חינוך בנות מספר ימים בשטח, בהן היא חושפת את החיילים לחוויה המדברית. "הכל עליי, אני בונה את זה מאפס וחווה את זה בכל המובנים עם החיילים. לראות את החיילים מתגבשים תוך כדי ומכירים אחד את השני בצורה עמוקה באמת סביב תוכן משמעותי, זו פשוט מתנה".

על החוויה המשעותית ביותר שהייתה לה במהלך השירות היא מספרת: "בסד"ח הראשון שעשיתי, ישבנו בסוף היום מסביב למדורה ואחד מאנשי הקבע שלקחו חלק בסדרה אמר שבשבילו לשבת מסביב למדורה, זה לפתוח דברים ולהיות כנים אחד עם השני. אחרי כמה דקות של שתיקה מביכה, כולם שיתפו מה הם עוברים ביחד, בין אם זה איך שהם מתייחסים אחד לשני או איך הם מרגישים מול המפקד שלהם ומול המשימה. אלה רגעים קטנים שמשנים הרבה, מפתיע כמה מדורה מקבצת בין אנשים, עד עכשיו לא יצא להם לעשות שיחה מהסוג הזה. אנחנו מלמדות שבמסעות הפלמ"ח היה חוק - מי שלא יושב מסביב למדורה ושומע את הסיפורים של החברים שלו, לא יוצא למבצע ביום שאחרי. הרעיון הוא שהקשרים והכנות, זה מה שיבנה לנו את ההצלחה במשימה. החיילים דיברו ביניהם על הטיולים שהם צריכים ליזום בתור מחלקה בסופי השבוע, ולדעת שהיה לי, אף לו חלק קטן, במחשבה הזאת, ממלא אותי באושר".

>> רוצים לדעת עוד על תפקיד מסוים מזווית אישית? מוזמנים להשאיר לנו הודעה בתגובות, בפייסבוק או במייל pzm@mako.co.il.