רגע לפני שהמתגייסים לחיל ההנדסה הקרבית עולים על מדים, סיפר לפז"ם קצין החיל הראשי, תא"ל יוסי מורלי, על ההכנות לקראת בואם. "קודם כל צריך להגיד שאנחנו מאוד מתרגשים מהגעתם לחיל", הוא מחייך. "בשבילנו זה יום חג. הסגל בבית הספר להנדסה קרבית כבר סיים את ההכנות ומצפה בכיליון עיניים. יהיה להם שירות שאי אפשר להגיד שהוא קל, אבל הוא מאתגר, ואני בהחלט משוכנע שהוא גם שירות מלמד".

צמ"ה (צילום: בן אברהם, עיתון "במחנה")
החיל בפעולה. "שירות שאי אפשר להגיד שהוא קל" (צילום: במחנה) | צילום: בן אברהם, עיתון "במחנה"

לוחם חי"ר – שהוא גם מומחה להנדסה קרבית

את השיעור הראשון יכולים המוהנדסים החדשים לעבור כבר עכשיו, כשהמפקד שלהם מבהיר מהו ייעוד החיל: "מדובר בחיל רב כשירויות ויכולות, שמתמקד למעשה בשלוש מטרות מרכזיות: הראשונה, להתגבר על כל מכשול בשטח האויב ולאפשר יכולות תמרון לכוחותינו; השנייה, להניח מכשולים הנדסיים בכדי לעכב את האויב; והשלישית, להגביר את יכולת השרידות של כלל כוחות צה"ל".

שירות בחיל, לדבריו, ידרוש מהמתגייסים להיות לוחמים מקצועיים. מה הכוונה? "מדובר בלוחמים שהוכשרו ללחימת חי"ר, ולצד זאת ללחימת הנדסה. מעבר למקצועות החיילות הקרבית, חיל ההנדסה מאמן את חייליו בתחומי החבלה, המיקוש, הרק"ם (רכב קרבי משוריין), הצמ"ה (ציוד מכני הנדסי), האב"כ וכן בתחום היכולות המיוחדות, עליו מופקדת יחידת יהל"ם".

יהלם (צילום: דובר צה"ל, מערכת את"צ)
חיילי יהל"ם. יכולות מיוחדות | צילום: דובר צה"ל, מערכת את"צ

מה זה דורש מהמלש"בים, שמחר כבר יהפכו לחיילים? "משמעת גבוהה מאוד", קובע תא"ל מורלי, "כושר גופני, ויכולות חשיבה ולימוד מתקדמות". אז כשאתם אורזים הלילה את התיק, זכרו שבכדי להיות לוחם עם כומתה כסופה צריך גם לחשוב. ככה אמר המפקד, לא?

>> לגעת ביהל"ם: הצטרפנו לגיבוש בחיל ההנדסה הקרבית