אחרי שנועה קירל הגיעה לבסיס מיטב (לשעבר הבקו"ם) עלתה על מדי צה"ל – ומהר מאוד חזרה ללבוש אזרחי – היא תתייצב בהמשך החודש לתחילת הטירונות, שם יגוננו עליה המפקדים מבקשות לסלפי ושאר הצקות.

כשתסיים את הטירונות כעבור שבועות ספורים תהפוך קירל לחיילת השניה בצה"ל שמוגדרת מיום גיוסה כ"טאלנט". בדומה ל"ספורטאי מצטיין", בצה"ל הבינו שכיום לא מעט כוכבים מצליחים לטפח קריירה ענפה בגיל צעיר ויצרו את מסלול הטאלנט במטרה לשלב שירות צבאי עם קריירה באזרחות. הראשון להיות חלק ממסלול כזה היה בן זוגה של קירל יונתן מרגי.

מסלול הטאלנטים מוגבל לחמישה חיילים בלבד בכל זמן נתון. הוא מאפשר לחיילים המשרתים בו לקבל 90 ימי חופשה מיוחדת בשנה המיועדים לפיתוח הקריירה שלהם, לעומת 45 ימי מיוחדת אותם מקבלים אומנים פעילים לאותה המטרה.

המשרתים במסלול זה יקבלו מלבד ימי המיוחדת עד 120 ימי דחיית שירות (דח"ש) כדי שיוכלו להתפנות בהם למחויבויות הקריירה שלהם.

"טאלנט" יכול להופיע בהרכב משל עצמו בהופעת סולו בזמן שאומנים פעילים מופיעים בהרכבים המוכרים - להקות.

לפני שהתקבלו למסלול הייחודי עברו מרגי וקירל "ועדת אמנים פעילים", בה הם נמצאו מתאימים למסלול זה שהמשרתים בו משתייכים לחיל החינוך של צה"ל. השירות עצמו צפוי להיות מורכב בעיקר מחזרות והופעות, כמו של הרכב מוזיקלי לכל דבר.

השאיפה בצה"ל היא שהטאלנטים יופיעו מדי שבוע בפני הלוחמים ביחידות השונות. לא מדובר על מופיעים משירי הלהקות הצבאיות אלא כאלו שמופקים סביב הטאלנטים ובהתאם לכישורים שלהם בתחומי הריקוד והשירה.

"מקלים על הקריירה של האמן ומנגד מתאימים אותו לצרכים של צה"ל", אמרה סא"ל דסי פאר דרור, ראש ענף תרבות ליונתן ריגר, בכתבה ששודרה בחדשות 12. "במקום להזמין אמן אזרחי מבחוץ ולשלם לו יש לנו חייל שמתגייס".