משטרה צבאית (צילום: עיתון "במחנה")
כבר לא בורחים מהשירות במצ"ח | צילום: עיתון "במחנה"

מערך החקירות מתחזק: בשבוע שעבר נערכו לראשונה מיונים קדם צבאיים לתפקיד חוקר מצ"ח, שעתידים לספק כוח אדם בעל נתונים גבוהים יותר לבדיקת אירועי הפשיעה והמרמה בצה"ל. ההחלטה לפתוח במיונים למצ"ח הגיעה על רקע העלייה בחומרת אירועי הפשיעה בצה"ל בסיכום שנת 2013, בה נרשמו יותר אירועי סחר בסמים, ניסיונות חדירה לבסיסים וסחר באמצעי לחימה. "ישנם פחות אירועים, אך חומרתם גוברת", התבטא קצין המשטרה הצבאית הראשי (הקמצ"ר) בנושא, בכנס פקודות עבודה של החיל שנערך בתחילת החודש. "אם בעבר היה מקרה חריג או שניים בשנה, את שנת 2013 סיימנו עם 13 מקרים חריגים בחומרתם", הדגיש.

בין האגפים והחילות העורפיים, ביניהם המודיעין והתקשוב, מתקיים מאבק מתמיד על כוח אדם איכותי. לפני כשלושה חודשים הוחלט במיטב כי ביחידת מצ"ח יש צורך למיין את החיילים טרם גיוסם, על כן הוחלט לפתוח שני ימי מיון לגברים בכל שנה, מהם ייבחרו החוקרים הצבאיים. עד כה, החוקרים היו מאותרים למצ"ח מתוך פלוגות השוטרים הצבאיים וללא מיון מקדים, בעוד לנשים ביחידה נערך מיון והן נדרשו לחתום על שלוש שנות שירות חובה על מנת לשרת ביחידה. כעת נקבע כי לשני המינים יהיה מיון אחד ותנאי הקבלה הראשוני יהיה שייכות לקבוצת איכות (קב"א) 52 ומעלה לכל חייל או חיילת.

>> נושמים צבא? לסיפורים הכי מעניינים, הצטרפו לפייסבוק של פז"ם

במצ"ח מדווחים כי הביקוש לשרת כחוקר גבוה במיוחד. חמישה מועמדים לשירות ביטחון (מלש"בים) בעלי פרופיל שאינו קרבי התמודדו על כל מקום ביחידה בשנת 2013, נתון דומה לשיעור המתמודדים על כל מקום בחטיבת החי"ר היוקרתית גולני. "מדובר בתפקיד שהולך ונהיה מבוקש יותר עם השנים, עבור גברים ונשים כאחד", הסביר גורם בכיר במצ"ח. "נשים נדרשות להתחייב לשלוש שנים בשירות חובה כדי לשרת במצ"ח, אך הן מוכנות לעשות זאת בשביל לבצע תפקיד שחשוב לצה"ל ויתרום להן גם אחרי השירות ברמה המקצועית והאישית", חידד.

מיונים למשטרה הצבאית (צילום: דוברות מ"צ)
יום המיונים למצ"ח | צילום: דוברות מ"צ

במסגרת תפקידו, חוקר מצ"ח אחראי על חקירת חיילים ואנשי קבע החשודים בעבירות שונות, בהן עבירות סמים, מין, רכוש, הונאה, תאונות אימונים ואף מוות.

עמוד הפייסבוק של במחנה

>> משרד העבודה מציג: הסוף לעבודה מועדפת בתחנות דלק