גולני (צילום: עיתון "במחנה")
הכי מבוקשת בין חטיבת החי"ר (חטיבת הצנחנים הינה התנדבותית ולכן לא נכנסה לדירוג) | צילום: עיתון "במחנה"

עם תום גיוסי נובמבר, מפרסם אתר צה"ל את הנתונים לגבי הביקוש השונה של היחידות בקרב המלשב"ים. בראש ובראשונה, נראה שמבצע צוק איתן השפיע על אופי הגיוסים ועל המוטיבציה להתגייס לקרבי - אחד מכל שישה מל"שבים שינה את העדפתו לשירות קרבי בעקבות המבצע. למרות שאותם צעירים וצעירות ביקשו יחידה שאינה קרבית בשאלון ההעדפות שלהם טרם המבצע, אחריו הם ביקשו לשנות ליחידה קרבית, כך לפי נתונים של חטיבת כוח האדם בזרוע היבשה.

נתון חריג נוסף בגיוסי נובמבר נרשם בגזרת חיל ההנדסה, חיל האיסוף הקרבי וחיל התותחנים. כלל המתגייסים לחילות אלו סימנו אותם בשאלון ההעדפות, מה שיותר תקדים מפתיע. "בגיוסים הקודמים החילות הללו היו מקבלים גם מלש"בים 'חסרי עדיפות' – למשל, כאלו שסימנו שלוש חטיבות חי"ר אבל גויסו לחיל התותחנים", הסבירה רמ"ד גיוס לאתר צה"ל. בנוסף, חיל ההנדסה הקרבית הוא ללא ספק הכוכב הגדול של מחזור הגיוס הזה, מכיוון שלפי הנתונים הוא יעד הגיוס המבוקש ביותר בנובמבר: "העיסוק הנרחב בפעילות ההנדסית בהשמדת המנהרות תרם לפופולריות של החיל".

מבחינת חטיבות החי"ר, חטיבת גולני מחזיקה בתואר החטיבה המבוקשת ביותר, בה מתחרים שישה מלש"בים על כל מקום פנוי בחטיבה. במקום השני נמצאת חטיבת גבעתי (חמישה מלש"בים על כל מקום פנוי), ולאחר מכן חטיבת הנח"ל וחטיבת כפיר, (שלושה עד ארבעה מלש"בים על כל מקום פנוי). מעבר לכך, מגמה עלייה חלה גם בנתוני הגיוס למשמר הגבול, כשעל כל מקום פנוי ביחידה התמודדו ארבעה מלש"בים, לעומת שלושה במחזור הגיוס הקודם.יש לציין שחטיבת הצנחנים אינה נכנסת לדירוג הזה, מכיוון שמדובר ביחידה התנדבותית.