הגיוס ליחידות הקרביות במחזור אוגוסט 2019 החל ועבור המלש"בים (מועמדים לשירות בטחון) יש סקרנות רבה לדעת מה צפוי להם עם תחילת הטירונות.

בפורום "אחד שיודע" מתמודדים עם אותם החששות בדיוק ומספקים למלש"בים ובני משפחותיהם מענה לשאלות מנסיונם של חיילים שמשרתים בצה"ל כבר תקופה וחוו בעצמם את מה שהם עומדים לעבור בקרוב.

בין השאלות עלתה גם זו של מלש"ב בשם סער שהתעניין האם טנקיסטים בחיל השריון נדרשים לעבור "בוחן מסלול".

"שריונר שיודע" השיב לשאלתו ששריונרים אכן עושים את הבוחן אבל אין מה לדאוג: "מתחילים לתרגל את החיילים על בוחן המסלול כבר מתחילת הטירונות. בפעם הראשונה שמפגישים אתכם עם הבוחן מסלול יעברו איתך ממש על תרגיל אחרי תרגיל ויראו לך את השיטות לעבור כל מכשול. יהיו לך עוד כמה אימונים של בוחן מסלול עד שתעבור מבחן על המסלול. בכל אימון תוכל להתאמן על החלקים שמאתגרים אותך במיוחד כמו טיפוס על החבל או לעבור מעל קיר. אני בטוח שיילך לך מצוין. בהצלחה בשירות".

מלש"ב בשם יעקב התעניין האם בחיל השיריון לומדים קרב מגע ואם כן אילו תרגילים.

"כל חייל בצה"ל עובר מספר שיעורי קרב מגע בטירונות אך כמובן שמסיביות השיעורים תלוייה ברמת הרובאי של החייל", השיב לשאלתו השריונר שיודע, והוסיף: "תרגילי הקרב מגע תלויים בסרגל המאמצים ותלויים בהחלטת סגל הכושר הגופני"

מלש"ב בשם צחי התעניין האם יחידת יהל"ם (בחיל ההנדסה הקרבית) עושים את הטירונות של הנדסה קרבית כמו כל חייל בחיל ההנדסה, ובנוסף האם מההתחלה הטירונות נעשית בצוות של יהל"ם?

האח שיודע השיב לשאלתו והסביר ש"ההצטרפות ליחידה אפשרית רק לחיילים שהתגייסו לחיל ההנדסה הקרבית. ולכן במהלך הטירונות בחיל, יכול כל חייל לגשת למיון יהל"ם בבהל"ץ (בסיס הטירונות של חיל ההנדסה). אורך הגיבוש - חמישה ימים, כשרק המתאימים ביותר עוברים הלאה ומתקבלים ליחידה. משך ההכשרה של יהל"ם הינו 14 חודשים לעומת 8 חודשים של פלס בחיל. המון בהצלחה בהמשך".

יש לכם שאלות, רוצים לקבל את התשובות בגובה העיניים מכאלו שהיו שם ועברו לפניכם את כל השלבים ממתגייס ללוחם? היכנסו לפורום "אח שיודע" ב-mako וקחו חלק בדיונים שם.