בימים האחרונים יש הסלמה רצינית בקרבות בין ארמניה לאזרבייג'אן כשבין השאר פועלים שם על פי פרסומים זרים מטוסים ללא טייס וטילים מתוצרת ישראל בשירות הצבא האזרי, מדינה הגובלת גם עם איראן.

אזרבייג'אן תוקפת עמדות, מפקדות ומצבורי תחמושת של צבא ארמניה, בין היתר, לכאורה, באמצעות מל"טים "מתאבדים" וטילי ספייק, כך לפי שורת דיווחים בתקשורת הזרה, שאותם סיפקה לה ישראל במסגרת שורה של עסקאות לאורך השנים.

אזרבייג'אן פרסמה סרטונים שחלקם צולמו ממטוסים ללא טייס ומתעדים לטענתה את הפגיעה במטרות. הסרטונים מראים, לכאורה, פגיעות של טילים מסוג ספייק וגם של "חימוש משוטט" מסוג הארופ ושיגורים ממטוסים ללא טייס כשגם החימושים וגם המל"ט מתוצרת ישראל.

בסרטון המצורף נראה השלב בו הטיל מתמקד על החלון והרגע שהמצלמה שבראש הטיל מפסיקה לעבוד, היא בעצם הפגיעה.

עסקאות הנשק בין המדינות צברו תאוצה כשבשנת 2012 נחתמה עסקה בשווי 1.6 מיליארד דולר לרכש של מל"טים, מערכות נ"מ ועוד. בשנת 2016 לאחר ביקור של ראש הממשלה בנימין נתניהו, נחתמה עסקה נוספת בהיקף של 5 מיליארד דולר, עסקת ענק במושגים ישראליים.

על פי שורת דיווחים בתקשורת הזרה, בין השאר מכרה ישראל לאזרבייג'אן מטוסים ללא טייס מסוג הרמס 900 "כוכב", הרמס 450 "זיק", הרון "שובל" ועוד. למעשה זרוע המל"טים שלהם מבוססת על כלי טיס ישראלים, כולל הארופ, שעל פי פרסומים זרים הוא מל"ט "מתאבד" (המתרסק על המטרה).

בצבא אזרבייג'אן, על פי פרסומים זרים, רכשו את מיטב כלי הנשק של התעשייה הישראלית. רובי תבור ומקלעי נגב, טילי נ"ט מסוג B-300 וגיל, אפילו רכבי סופה ואביר. בנוסף יש להם תותחים ניידים מסוג ATMOS שחיל התותחנים הישראלי מעוניין לקבל כבר כעשור.

סביר להניח שהיחסים בין ישראל לאזרבייג'אן הדוקים גם בתחום המודיעין. אחרי חתימת אחת מעסקאות הנשק הגדולות, סוכנות הידיעות AP ציטטה בכירים ישראלים שאמרו כי: "העסקה כוללת טכנולוגיה ישראלית מתוחכמת, שמביאה אותה לפתחה של איראן", וכי הקשרים עם אזרבייג'אן, "יסייע לנו בהתמודדות עם איראן".