החל מאתמול מפורסם בערוצים זרים שונים המסקרים את הלחימה בחבל נגורנו-קרבך שבקווקז בין אזרבייג'ן וארמניה, תיעוד שעל פי הדיווחים נראה בו לכאורה ניסיון חיסול של הגנרל ג'לאל הארוטיוניאן, מי שהוגדר כ"שר ההגנה" של חבל הארץ במוקד הסכסוך, מטעם הצד הארמני.

בסרטון נראית פגיעה ברכב שבו על פי הדיווחים נסע הגנרל, במרביתם נטען כי מכלי טיס בלתי מאויש TB2 מתוצרת טורקיה. מצפייה בסרטון נראה שהקצין הבכיר נע ברכב בודד ולא כחלק משיירה מאובטחת, אולי כחלק מההסוואה שלו.

בשלב מסוים הוא נצפה עוקף שיירה של משאיות צבאיות, כאשר מטוס ללא טייס ממוקד על כלי הרכב שלו. בהמשך הסרטון ניתן לראות את הרכב מתפוצץ.

אחרי הפגיעה, הרכב הבוער מתקדם עוד כמה מטרים עד שנעצר. שניות לאחר מכן מגיעים למקום כמה חיילים, כנראה מהמשאיות אותן עקף הגנרל. חייל ראשון שרץ מתרחק מהרכב בגלל האש ולא נראה שהוא מחלץ משם מישהו. בהמשך הסרטון ניתן לראות כמה אנשים שוכבים ליד הרכב, ללא תנועה.

עושה רושם שבאזרבייג'ן ידעו היטב מי נמצא ברכב, את זמני הנסיעה והמסלול - מה שמלמד על יכולת מודיעינית גבוהה ושליטה מוחלטת בשמים. לפחות שני כלי טיס בלתי מאוישים היו באוויר בזמן ניסיון החיסול. כטב"מ שעקב אחרי הרכב וסגר עליו מעגל אש, וככל הנראה כטב"מ נוסף שהפציץ את הרכב.

גנרל הרוטיוניאן הוא בוגר האקדמיה הצבאית של רוסיה ומשרת בצבא החבל מאז 1992, בעיקר במסגרת המערך הארטילרי. על פי הדיווחים באזרבייג'ן החיסול הצליח - ושר הביטחון של החבל שרוב תושביו ארמנים ונלחם יחד עם צבא ארמניה - נהרג.

מנגד, בצד הארמני טוענים שהוא נפצע בלחימה אך לא נהרג. בכל זאת, יש כמה פרטים שמגבירים את המסתורין סביב התקרית והחשד שהגנרל אכן חוסל.

ראשית, בהנהגה הארמנית של נגורנו-קרבך הודיעו כי הם מחליפים אותו "בגלל שנפצע" וממנים במקומו לשר ההגנה גנרל בשם מיכאל ארזומניאן. בנוסף, מאז התקרית לא פורסמו תמונות חדשות של השר שרכבו הותקף, רק תמונה ישנה עם איחולי החלמה בחשבון הטוויטר של משרד ההגנה (המופיעה כאן למעלה).

בשבועות האחרונים היו מספר ניסיונות להביא להפסקת אש במלחמה שפרצה בין אזרבייג'ן וארמניה, אולם הן מחזיקות מעמד ימים בודדים, לפעמים גם שעות. הסכסוך כבר גבה את חייהם של מאות בני אדם משני הצדדים ובנוסף יש טענות לפשעי מלחמה, רצח שבויים וגם ירי טילים לעבר שכונות של אזרחים.

על פי פרסומים זרים, חלק משמעותי מאמצעי הלחימה המתקדמים בהם משתמש צבא אזרבייג'ן הם מתוצרת ישראל, שספגה ביקורת על כך בארץ ובעולם, כולל דרישה להפסיק מידית את חימוש הכוחות האזרים.

הלחימה (צילום: KAREN MINASYAN/AFP, GettyImages)
למרות הניסיונות להפסיק את האש, הלחימה נמשכת | צילום: KAREN MINASYAN/AFP, GettyImages