האם איראן פרסה מחדש מערכות הגנה אווירית בשטחה לאחר סדרת הפיצוצים המסתוריים באתרים אסטרטגיים במדינה? כך לפחות טוענים כמה אתרים ביטחוניים זרים ברוסיה ובאסיה. בדיווחים אף הוצג סרטון שמתעד את מה שנראה כמו סוללת טילים שכזו על גבי מוביל בנסיעה על כביש שנטען כי צולם באיראן.

לאיראן יש לפחות ארבע סוללות טילי S-300 אותן קיבלו מהרוסים בשנת 2016 יחד עם שתי מערכות מכ"ם. בנוסף יש להם עוד מספר לא ידוע של סוללות מסוג זה אותן הם מייצרים בעצמם תחת השם "באוואר 373", לה האיראנים מייחסים יכולת ליירט מטוסים בטווח של עד 200 קילומטרים.

בדיווחים הנוכחיים נטען כי איראן החלה לפרוס בנקודות אסטרטגיות במדינה את סוללות טילי ה- S-300 אותן קיבלה בעבר מרוסיה וכי הניוד של אותם טילים תועד על ידי אזרחים מקומיים, שהם אלו שהפיצו תחילה את הסרטונים ברשתות החברתיות.

כלי התקשורת ברוסיה הנחשבים מקורבים לשלטון, מדגישים כי אם מדובר בטילים חדשים שנמכרו לאיראנים, לא מדובר בהפרה של הסנקציות שהוטלו עליהם, זאת משום שמדובר בנשק הגנתי ולא התקפי. הם מוסיפים כי יתכן ומדובר בפריסת חירום מחשש לתקיפה באיראן, אך מסייגים גם כי ישנה אפשרות שרוסיה משנעת בעצמה את הטילים באיראן.

בתרגיל "בלו פלאג" הבינלאומי שהתקיים בשנה שעברה בישראל תרגלו טייסי חיל האוויר יחד עם עמיתים מחילות תרחיש שדימה התמודדות עם מערכות הגנה אווירית S-300.

בשלב זה איראן לא הודיע רשמית על פריסה מחודשת של סוללות הטילים או הצבת סוללות חדשות והדיווח הנוכחי מצטרף לדיווחים רבים על ההתרחשויות באיראן, לדוגמה שינוע מסתורי של צוללת, מאז החלה סדרת הפיצוצים המסתורים באתרים שחלקם מוסדות ציבור וחלקם אסטרטגיים, אירועים אליהם איראן ממעטת להתייחס רשמית.