מטוס כוכב הנינגה (צילום: אוניברסיטת מיאמי)
מטוס כוכב הנינג'ה - מתעלה על מטוסי קרב | צילום: אוניברסיטת מיאמי

אחרי שדיווחנו לפני מספר שבועות על המטוס העל קולי המהיר בעולם שהתפרק תוך כדי טיסה, השבוע מדווחים אתרים שונים כי נאס"א מציגה את הדבר הבא. הפיתוח החדשני של מטוס "כוכב הנינג'ה" – מטוס המעוצב בצורת כוכב בן ארבע צלעות, שתיים ארוכות ושתיים קצרות שבאטמוספירה על קולית, יודע להסתובב ב-90 מעלות במהלך טיסה, להפוך כנף ארוכה לחרטום ובכך לטוס במהירות הכפולה ממהירות הקול.

לדברי פרופסור גצ'נג זה (Gcheng Zha) מאוניברסיטת מיאמי, האחראי על פיתוח ועיצוב המטוס החדשני הזה, המטוס יקצר את משך הטיסה מניו יורק לטוקיו בשני שליש ממשך הטיסה היום – חמש שעות במקום חמש עשרה.

"אנחנו מפתחים את השיטות בהן מטוסי וכלי החלל של הדור הבא ישנו את העולם", אומר מייקל גזריק, המנהל של תכנית טכנולוגיית החלל של נאס"א. על פי המתואר באתר "RT", סיבוב המטוס ימזער את ההתנגדות לאוויר במהלך טיסה במהירות על-קולית מחד, ומאידך, כנפיו הארוכות שיהיו בצידיו בהמראה, יסייעו בשמירה על מהירות תת-קולית ולא מעבר לכך. לדברי המפתחים, כשהמטוס מגביר את מהירותו אל מעל מהירות הקול, העיצוב החדשני הוא שימנע את הבום העל קולי שנגרם בעת חציית מהירות הקול.

טיסה מהירה - אבל לא מאוד נוחה

לדברי פרופסור זה, הרגעים הפחות נעימים בטיסה יהיו רגעי הסיבוב במהלך הטיסה, זאת בשל תנועת האיברים הפנימיים הגוף בניגוד לכיוון התנועה של הגוף, מה שיצור תחושות מחנק או בחילה. לגבי ההמראה לעומת זאת הוא אומר, השפעה זו תורגש פחות, ככל הנראה בשל מגבלת המהירות שיוצרות הכנפיים הארוכות במהלך ההמראה.

נאס"א אמנם זכתה בתקציב של 100 אלף דולרים לטובת פיתוח המטוס, אבל רובנו נידרש להמתין עוד זמן רב עד שמטוס הזה יבנה ויטוס לראשונה, על פי נאס"א, מספר עשורים.

>> טכנולוגיה ישראלית בפקיסטן? מטוסי קרב מסוג "הלביא הסיני" נרכשו מסין