HELLADS LASER (צילום: DARPA)
ממלחמת הכוכבים לחילות האוויר | צילום: DARPA

קרני לייזר שמשמידות את מה שבדרכן היו שמורות עד היום למוחות הקודחים של תסריטאי הוליווד, אבל בקרוב נשק לייזר שכזה יותקן על מטוסי קרב אמיתיים, כך מדווח אתר החדשות "Mashable". מערכת בשם HELLADS, ראשי תיבות של מערכת הגנה מבוססת על לייזר באנרגיה גבוהה, פרי פיתוח של הסוכנות האמריקאית למחקר ביטחוני מתקדם (DARPA) תותקן על גבי מטוסי קרב עד שנת 2014. מטרת המערכת היא הגנה על כלי הטיס מפני טילי אוויר-אוויר וטילי קרקע-אוויר מבלי להכביד על המטוס עם מערכת ירוט מסורבלת וכבדה.

DARPA פצחה בפרויקט העתידני הזה בשנת 2008. עד שנת 2012 פעלה לאפיון, פיתוח והשבחת המערכת, השנה הקרובה תוקדש להטמעת המערכת במטוסי קרב. השנה תוקדש לניסויים; מטוסי הקרב כבר ישגרו קרני לייזר אל עבר מטרות ניידות שידמו טילים שישוגרו לכיוונם. מדובר בפרויקט שישנה את אופי קרבות האוויר כפי שהם נראו עד היום, כאשר כלי טיס יוכלו לטוס ביתר בחופשיות מעל אזורים עוינים ובגבהים נמוכים יותר ממה שהיה ניתן עד היום.

HELLADS (צילום: DARPA)
כבר בשנת 2014 - קרני לייזר ממטוסי קרב | צילום: DARPA

>> נושמים צבא? לסיפורים הכי מעניינים, הצטרפו לפייסבוק של פז"ם

המערכת תסייע בלחימה בטרור

למדינת ישראל כידוע, יש חשש תמידי מפני זליגת טילי קרקע-אוויר לידי ארגוני הטרור ביהודה ושומרון, ברצועת עזה, בחצי האי סיני, ברמת הגולן הסורית ובדרום לבנון. מטוסים הממריאים והנוחתים בנמל התעופה הלאומי בן גוריון נדרשים לעשות תמרון אווירי בכדי להימנע מטיסה מעל שטחי הגדה ומערכי המודיעין והסיכול עוסקים באופן יום-יומי במניעה של הגעת נשק מסוג זה נגד מטוסים לידיים עוינות.

בנוסף לכך, גבולות של מדינות עוינות רבות, ביניהן איראן, מוגנים באמצעות סוללות נ"מ שיקשו על פעולות תקיפה באזורם. מערכת הגנה אקטיבית בגוף המטוס יאתגרו סוללות אלו. מערכת ההגנה באמצעות קרני לייזר תסייע למדינות רבות על מנת להתמודד עם אתגרים ואיומים אוויריים באזורים שונים. עם זאת, יש לזכור שהמערכת עדיין בפיתוח ושהניסויים הם שיקבעו אם הפנטזיה תצא מאולמות הקולנוע לשדה הקרב.

>> לראשונה: תדלוק אווירי כפול מוצלח למטוסי F35