רכב רב תכליתי (צילום: מעבדות סנדיה)
זה היה מטוס, זה יכול להפוך לרכב, זה לא סופרמן | צילום: מעבדות סנדיה

רב הכלים הצבאיים מתאימים לשימוש במתווים ספציפיים מאוד ומסוגלים לבצע משימות מאוד ספציפיות. עד היום, הושקו מטוסים שיודעים לנחות בתוך המים, או כלים אמפיביים, כאלו שיודעים לתפקד גם בים וגם ביבשה, אבל כאלו שיודעים לתפקד בשלושתם? עדיין לא ראינו.

הבלוג הביטחוני "DANGER ROOM"  מביא את הבשורה עם כלי שיודע לטוס, לדאות, לצלול בים, להלך על הקרקעית, להלך על הקרקע הים ואפילו לזנק כמו צפרדע. הדבר מבוצע על ידי המרה של חלקי הכלי משימוש אחד לשימוש אחר. כך לאחר הצלילה מהאוויר אל תוך הים, הכנפיים הופכים לסנפירים שמאפשרים לכלי לשחות בתוך המים, הסנפירים יכולים להיות מומרים בגלגלים שמאפשרים לכלי לנסוע על הקרקעית ולעלות אל החוף, שם, הגלגלים מסוגלים להקפיץ ת הכלי לגובה של כתשעה מטרים. כל זה, כך מצוין בבלוג, נשלט ומנוהל באמצעות מפעיל מרחוק או באופן חצי עצמאי.

>> נושמים צבא? לסיפורים הכי מעניינים, הצטרפו לפייסבוק של פז"ם

הכלי הזה כרגע קיים רק ברמת הרעיון במעבדה הלאומית "סנדיה" שבבעלות לוקהיד מרטין, אבל כדי שניתן יהיה להביא אותו לידי מימוש בשטח, יהיה צורך בשילוב של מספר צוותים שמתמחים בנישות שונות זו מזו בתכלית – צוות שמתמחה בכלי טיס בלי מאוישים, צוות שמתמחה בכלי שיט, זצצות שמתמחה בכלי רכב בלתי מאויישים על הקרקע, צוותי רובוטיקה, תקשורת ועוד.

"הערך המוסף האמיתי של הכלי הזה היא שהוא מאפשר גמישות מירבית במשימות מורכבות מבלי להיות מוטרדים במצב הנוכחי של הכלי הספציפי", מסביר מנהל הפרויקט, ג'ון סלטון שהוסיף, "הכלי הזה צריך לכל הפחות להיות מסוגל לחזק את היכולות של הכוחות המיוחדים".

עד כה, נבנה אבטיפוס ראשוני ביות שישמש לניסויים. האתגר העיקרי הניסויים האלו הוא שלא ניתן לשחזר את הכלי אחרי שהוא שינה צורה (הוא שומט את הכנפיים שלו כשהוא עובר לתצורת שחיה) ולכן, על כל יחידה, ניתן לבצע רק ניסוי אחד ולא מעבר לזה.

שווה לקבל מושג לגבי הסטנדרט שאליו שואפים בסופו של התהליך:

>> ומה עוד חדש? לרשימה המלא