מסלול כוכבים: חולמים להתקבל לנאס"א? תמיד הרגשתם שכדור הארץ קטן עליכם ורציתם לחקור את החלל או לבקר ברחבי הגלקסיה? יכול להיות שאתם צריכים לשקול קריירה כאסטרונאוטים. בגלל שאנחנו בפז"ם תמיד דואגים לכם, יצאנו לבדוק – מה נדרש כדי להפוך את חלום הילדות למציאות והאם יש לכם את זה כדי להיות אסטרונאוטים?

אסטרונאוט מתחיל עובר קורסים בהנדסה, מדעי החיים, מתמטיקה, רפואה ועוד תחומים רבים שמכינים אותו לרחף בחלל ולשרוד. למעשה, האסטרונאוטים עוברים מסלול ארוך ומתיש במרכזי לימוד חלל והם מתאמנים בהתאם לתפקיד שלהם במעבורת, כטייסים או כחלק מהצוות. נאס"א מכשירה אסטרונאוטים במרכז החלל ג'ונסון בטקסס ויש גם מרכזי הכשרה במדינות נוספות כמו יפן, גרמניה, קנדה ורוסיה.

View this post on Instagram

A post shared by First Gen & Juice (@firstgenandjuice) on

View this post on Instagram

A post shared by ScienceGear (@science_gear) on



אחת הדרישות הבסיסיות לתפקיד היא תואר ראשון לפחות במקצוע בעל רקע מתמטי. כמו כן, אתם חייבים להיות בעלי ראייה מושלמת ועם לחץ דם שלא עולה על 140/90 בישיבה. דרישות נוספות היא גובה בין 160 ל-190 ס"מ וכושר גופני מצוין. תהליך הסינון כולל הערכות פסיכולוגיות ופסיכיאטריות מעמיקות, בחינת התנהגות ועמידה במצבי לחץ ועבודה בצוות.

אסטרונאוטים עוברים מסלול של שנתיים שכולל קורסים, לימודי שפות, אימוני הישרדות, בדיקות בלחץ גבוה מתחת למים, טיסה במטוס אימונים על קולי. לאחר מכן, מתחילים אימונים למשימה הספציפית בחלל שגם הם לוקחים זמן רב, ורק אם עברתם את כל זה בהצלחה, יש סיכוי שתגיעו לחלל. 

View this post on Instagram

A post shared by DearSpace (@dearspaceshop) on

למעשה, אחרי שמסיימים את ההכשרה, אסטרונאוטים רבים לא מקבלים משימות ב"שטח" במשך שנים. רבים מהם משמשים כמומחים וכתומכי צוותים אוויריים – כשהם עצמם נשארים על הכדור.

View this post on Instagram

A post shared by Andrea Donoso (@andrea_donoso_s) on

View this post on Instagram

A post shared by Böʏʟᴇ şᴇʏʟᴇʀi sᴇᴠiʏᴏʀᴜᴍ (@boyleseyleriseviyorum) on

View this post on Instagram

A post shared by Kristin (@kristin1071) on

אסטרונאוטים חייבים להיות מוכנים לכמעט כל דבר שקורה בחלל, אבל גם על כדור הארץ. חללית שחוזרת מתחנת חלל יכולה לנחות בים, במדבר, באמזונס, בקוטב הצפוני ובכל מזג אוויר אפשרי. לכן חלק בלתי נפרד מהאימונים, הוא לדעת פשוט לשרוד וכמעט בכל מצב. כדי להיות אסטרונאוטים ששורדים, יש בכל תכנית הכשרה גם ימי הישרדות בתנאים קשים, נחיתה בלב הים ועוד דברים שמזכירים טירונות בסיירת מטכ"ל.