משרד ההגנה האמריקאי מדווח שביום שלישי השבוע, נושאת המטוסים אברהם לינקולן חזרה לנמל הבית שלה שבסן דייגו אחרי 10 חודשים של פריסה מעבר לים, מה שמוכר אצלנו בשם "קו". בכך שברה את השיא לפריסה הארוכה ביותר כשפעלה בין היתר באירופה ואפריקה, באוקיינוס השקט וההודי ובאזור המזרח התיכון.

בדרך כלל, פריסה של הצי נמשכת כ-6 חודשים במהלכה אנשי ונשות הצוות לא רואים את הבית. הפעם נושאת המטוסים לינקולן וקבוצת הקרב מס' 12 שמלווה אותה וכוללת ספינות טילים, צוללות ואחרות, יצאו מנמל הבית ב-1 באפריל 2019 וחזרו ב-20 בינואר 2020.

במהלך התקופה הזו הם פעלו בנקודות שונות בעולם, התאמנו עם ציים זרים. בנוסף השתתפו גם בתקיפות באפגניסטן, סוריה ועיראק.

נושאת המטוסים (צילום: Seth C. Peterson/U.S. Navy/Getty Images)
נושאת המטוסים אברהם לינקולן. שברה שיא | צילום: Seth C. Peterson/U.S. Navy/Getty Images

בסך הכל יצאו מנושאת המטוסים 392 גיחות קרביות וסך שעות הטיסה שבצעו במהלך הפריסה כולל אימונים וסיורים מגיע ל-28,000. על הלינקולן יש כ-90 כלי טיס בהם מטוסי קרב מסוג F-18, מסוקים, מטוסים ללוחמה אלקטרונית ועוד.

במצטבר, היא עברה 64,000 מיילים ימיים וחצתה מגוון נקודות מעבר בהן גיברלטר, תעלת סואץ, מיצרי באב אל מנדב, מיצרי הורמוז במפרץ הפרסי ועוד.

ומה עכשיו? הספינה תיכנס לשלב הטיפול שלה שנמשך בדרך כלל בין חמישה לשישה חודשים, אז תצא לעוד פריסה. בינתיים, כ-6,000 אנשי הצוות שלה יזכו לראות את הבית שלהם כמעט בכל יום. לא דבר מובן מאליו עבורם.