"הלחץ שמייצר מכלול של רובה סער סטנדרטי נע סביב 45 KSI (קילו-פאונד לאינץ' רבוע) אבל אנחנו מסתכלים על נתון שנע סביב ה-60, 80 KSI. לחץ ירי שקרוב לזה של טנק כמו ה-M-1 אברהמס כשהוא יורה", את הדברים האלה אמר לאחרונה קולונל ג'פרי נורמן על המקלע החדש שיקבל צבא ארה"ב, לצד רובי סער חדשים שיחליפו את רובי ה-M-16 ו-M-4 הוותיקים.

המקלע החדש שיכנס לשירות בצבא האמריקני כבר בשנת 2022, יגיע לטווח יעיל של כ-600 מטרים - כפול מהטווח היעיל כיום. כמו כן, ניתן יהיה להשתמש בו בכל מזג אוויר ובתנאי שטח קשים. שינוי נוסף יהיה בסוג התחמושת שישתמשו בה במקלע החדש וברובי הסער, במקום כדורים בקוטר 5.56 שיש כיום, צבא ארה"ב יעבור לכדורים בקוטר 6.8 מ"מ. שילוב התחמושת החדשה, יחד עם עוצמת המקלע תביא, על פי צבא ארה"ב, לנשק שיכול לחדור כל מגן גוף שיש כיום לחיילים בעולם.

Textron (צילום: Textron)
הדור הבא של כלי הנשק | צילום: Textron

"הנשק הזה יכול להביס כל שריון גוף שיש היום, ושאנחנו יודעים שיש כיום בפיתוח", טען קולונל נורמן. "הנשק הזה יהיה יעיל לטווחים שאנחנו לא מכירים היום ברמת כיתת החי"ר והוא יהיה מאוד מדויק. זה נשק קשוח ומאוד עמיד גם בתנאי שטח קיצוניים".

כיום צבא ארה"ב מפעיל קלע מסוג M-249 במסגרת מסגרות החי"ר שלו והכוחות המיוחדים. מקלע שנמצא בשרות כבר למעלה מ-30 שנים. בסך הכל, מתוכנן רכש של כ-80 אלף מקלעים חדשים להחלפת המקלע הוותיק. בין השאר מתכננים שם להשתמש בתרמיל טלסקופי, מה שיאפשר ירי עוצמתי יותר - ולא פחות חשוב יפחית את משקל התחמושת בכ-40 אחוז.

כאמור, צבא ארה"ב מתכנן להכניס לשרות גם רובה סער חדש שיחליף את רובי ה-M-16   וה-M-4 שסוגיהם השונים נמצאים בשרות כבר 50 שנים. חוץ מזה, ינפקו ללחום האמריקאי גם כוונות יום ולילה חדשות שייכנסו לשרות עד סוף שנת 2019.

"ב-10- 15 השנים האחרונות התמקדנו בעיקר בכלי נשק נגד מטרות רכות, לא ממוגנות", ציין קולונל נורמן. "עכשיו, כשאנחנו מסתכלים על איומים מרוסיה או סין, ברור לנו שאנחנו צריכים נשק עוצמתי שיעבוד גם מול מטרות בעלות מיגון, חיילים או רכבים. נשק קטלני שיידע גם להיות יעיל ומדויק לטווחים רחוקים. למשל בעבור הפעילות שלנו באפגניסטן".