המצב המחמיר בארה"ב של עליה מהירה בקורבנות הקורונה הביא את הצבא האמריקאי לצאת בקריאה לציבור: "אם שירתם באחת משמונה ההתמחויות ברפואה - חובשים, פרמדיקים, רופאים ועוד – בואו והצטרפו לצוות כדי לעזור לצבא להילחם בנגיף הקורונה".

בהודעות שפרסמו ציינו שהם מחפשים בעיקר רופאים מרדימים, קציני טיפול נמרץ, אחים ואחיות ומומחים לתחום הנשימה. הם לא ציינו לכמה זמן הם צריכים את המגויסים וגם לא כמה מגויסים הם יכולים לקלוט בסופו של דבר.

התגובה הותירה את אנשי צבא ארה"ב בהלם. על פי דובר הצבא המסר הגיע ל-800 אלף אנשים ולא עבר זמן עד שהאלפים הציפו את לשכות הגיוס שם. חמישה ימים אחרי שיצאה הקריאה נמסר כי 19,000 קצינים וחיילים לשעבר כבר הסכימו לעזוב הכל ולהתגייס למאבק.

צבא ארה"ב כבר הודיע שבכוונתו לפרוס שלושה בתי חולים שדה, כל אחד מהם בעיר שנפגעה קשה מהנגיף. כל בית חולים כזה מונה 330 אנשי צוות כולל המטה ואנשי הרפואה.

גנרל ריימונד סקוט דינגל, המנתח הראשי של הצבא, הוסיף שהמתנדבים יוערכו על פי אישורים ותעודות רפואיות עדכניות. "אחרי שנעשה זאת, נחבר אותם לכל מתקני הטיפול הרפואי שלנו כנדרש לתמיכה במשימה", אמר.

צבא ארה"ב מפרסם לעיתים מאוד רחוקות פניות כאלה לפורשים שלו. זה קורה על בסיס מנגנון שהוקם לנושא לפני מספר שנים, המאפשר לצבא לשמור על קשר עם הפורשים ולהחזיר אותם לתקופות זמן על בסיס דרישה מקצועית.

הכניסה לאותו מנגנון נעשית בהסכמת החייל, והממוצע של "השירות" במנגנון הזה נמשכת בין שנה לשנתיים וגם יותר. ההסכמה הסופית נסגרת בין החייל לצבא, כאשר לאותם קצינים וחיילים פורשים שנכנסים למאגר נותנים דמי פרישה מוגדלים.