חיילת יפה (צילום: הסאן)
יפה מדי בשביל להיות לוחמת? | צילום: הסאן

מאז שהודיעו בצבא ארצות שהם פותחים את היחידות הקרביות לשירות נשים (כמו למשל במארינס), אגף ההסברה של הצבא האמריקאי נתקל בקושי אחד מרכזי: איך לשכנע נשים להצטרף ליחידות אשר מורכבות בעיקר מגברים? התשובה של הגנרלים בצבא: פשוט מאוד - תדאגו שהנשים על כרזות הפרסומות של הצבא לא יהיו יפות מדי.

הכתבת קייט ברנן באתר Politico.com, חשפה מיילים שנשלחו על ידי קולונל ליינט ארנהרט, הקצין האחראי על אסטרטגיית יחסי הציבור בכל מה שקשור לגיוס נשים לצבא ארצות הברית. וכך הוא כתב:

"באופן כללי, נשים מכוערות כשירות יותר, בעוד שנשים יפות נתפסות ככאלה שמשתמשות במראה שלהן כדי להתקדם. יש לנו נטייה לבחור את הנשים שנראות טוב כשאנחנו בוחרים תמונה כדי לצרף לכתבה. אולי אנחנו צריכים לבחור נשים ממוצעות יותר עבור אסטרטגיית הדוברות שלנו. למשל, בכתבה המצורפת יש אישה יפה כשעל פניה איפור, בזמן שהיא בשירות פעיל. תמונות כאלה מחבלות במסר שאנחנו מנסים להעביר (ואפילו יכולות לגרום לאנשים לשאול אם לשבור ציפורן נחשב כסיכון בזמן שירות)".

הנמען של המייל הזה, קולונל כריסטיאן קוביק, קיבל את העצה והעביר את המסר לכל הקצינים האחראים על יחסי ציבור, יחד עם ההנחייה הבאה: "תזכורת חשובה מהמומחים שבודקים השתלבות של מינים - כשאנחנו בוחרים תמונות שמציגות נשים באור זוהר, אנחנו מחבלים במאמצינו. בבקשה תשתמשו בתמונות "אמיתיות" שיותר אופניות ולא יוצאות דופן".

המסקנה מההתכתבויות הנ"ל פשוטה למדי: אם את יפה מדי, לא כדאי שתתגייסי לתפקיד קרבי בצבא. או במילים אחרות: ככל שהאישה יותר יפה, היא פחות קשוחה, וזאת מכיוון שהיא סומכת על המראה שלה.

לאחר חשיפת ההתכתבות הגולשים כמובן מיהרו לגנות את השיטה. גולש אחד כתב בטוויטר: "נשים יפות לא מנצחות מלחמות, אבל בחורות מכוערות - זה מתכון מנצח". אחרת כתבה ביובש: "תהיי כל מי שאת יכולה להיות - חוץ מאשר היופי החיצוני שלך".

צבא ארה"ב מיהר להגיב, וציין בטוויטר שמדובר בשיחות פנימיות ושלא מדובר במדיניות רשמית.

>> איפה משרתות החיילות היפות בעולם?