כתב אישום חמור הוגש כנגד חייל המשרת במרכז הארץ המואשם בביצוע מעשה מגונה בחיילת. החייל, בדרגת טוראי, הודה במסגרת הסדר טיעון עם התביעה בעבירה שיוחסה לו.

בית הדין הצבאי גזר עליו עונש של ארבעה וחצי חודשי מאסר בפועל, מאסר על תנאי ותשלום פיצוי של 4,000 שקל לחיילת המתלוננת. אלא שהתובעות הצבאיות מטעם הפרקליטות דרשו להגדיר את החייל כעבריין מין שחייב להימצא תחת פיקוח, מחשש שיתקוף עוד חיילות, נשים או קטינות.

בצעד חריג, קיבל בית הדין את דרישתן וקבע כי החייל שהורשע בביצוע מעשה מגונה בחיילת, לא יכול להתקרב אליה בבסיס עד למרחק של 100 מטרים וכן נאסר עליו לשהות ביחידות עם חיילות, לרבות מתנדבות או קטינות.

מיום שחרורו של החייל הנאשם מהכלא, הוא יהיה תחת פיקוח של הרשויות ויהיה חייב להיות בקשר עם קצין הפיקוח, להגיע למפגשים ולשתף פעולה, לרבות התייצבותו במרכז להערכת מסוכנות לקראת תום התקופה.

בית הדין אסר על החייל לשהות ביחידות עם קטינות שאינן בנות משפחתו. כמו כן נאסר עליו לעבוד בתמורה או בהתנדבות, בעבודה המאפשרת לו לשהות ביחידות עם נשים, לרבות קטינות.

החייל יהיה תחת פיקוח במשך כשלוש שנים ולמעשה עד שחרורו מהצבא, זאת כדי לוודא שהוא משתף פעולה, שמסוכנותו נמוכה ולמנוע אפשרות שיתקוף מינית נשים. ההחלטה התקבלה למרות התנגדות סנגוריו של החייל.