הקשר בין אלכוהול לשירות צבאי כמעט ברור מאליו; בעוד שחוקי רוב הצבאות בעולם אוסרים על שתיית אלכוהול בשטח הבסיס או במהלך משימות, חיילים רבים מוצאים נחמה ופורקן באלכוהול על כל סוגיו, או לכל הפחות נפגשים מעת לעת לישיבה על בירה עם החבר'ה. עם זאת, עכשיו מתברר שאלכוהוליזם בקרב חיילים הוא מגיפה של ממש.

נתונים שפורסמו באתר Military Times ונאספו על ידי המרכז לבקרת מחלות ומניעתן, ארגון בת של מחלקת הבריאות של ארצות הברית וארגון דלפי לבריאות התנהגותית, מוכיחים סופית שחיילים צורכים יותר אלכוהול מאשר העוסקים בכל מקצוע אחר.

קרוב ל-27 אלף עובדים המועסקים ב-25 תעשיות שונות מילאו סקרים שנערכו בין השנים 2013 ל-2017 ועסקו בצריכת אלכוהול. ממצאי הסקר העלו שבממוצע, אדם שותה לפחות משקה אלכוהולי אחד ביום במשך 91 ימים בשנה. בקרב חיילים לעומת זאת, הממוצע הוא לפחות משקה אחד ביום במשך לא פחות מ-130 ימים, שהם יותר משליש שנה קלנדרית.

אחרי אוכלוסיית החיילים במדד הלא ממש מחמיא הזה נמצאים כורי הפחם – ששתו בממוצע משקה אחד לפחות במשך 112 ימים בשנה ועובדי ענף הבנייה, ששתו משקה אחד לפחות במשך 106 ימים בשנה. אם תהיתם מהן האוכלוסיות שצורכות אלכוהול במידה המועטה ביותר במדד, בוודאי לא תופתעו לגלות שמדובר בעובדי מערכת הבריאות - שדיווחו על שתיית לפחות משקה אלכוהולי אחד ב-68 ימים מהשנה.

בארה"ב כבר זיהו מזמן את המגמה הבעייתית. בדו"ח שמבוסס על נתונים שנאספו בשנים 2015-2016, 30 אחוז מהחיילים בצבא ארה"ב דיווחו על כך ששתו בהגזמה בחודש שקדם לסקר. נתון מעניין נוסף הוא שבקרב המארינס, נתון זה זינק ל-42 אחוזים. שיעורי צריכת אלכוהול מוגזמת הוגדרו במחקר כצריכה של יותר מ-4 משקאות אלכוהוליים לנשים במשך שעתיים, ו-5 לגברים.

הקשר בין שירות צבאי לשתייה נידון במחקרים רבים, שהוכיחו שהפרעה פוסט-טראומטית היא גורם מרכזי המביא לצריכת אלכוהול מופרזת. על פי הערכות, מתוך כמעט 3 מיליון חיילים ששירתו במלחמות בעיראק ואפגניסטן, כ-11 עד 20 אחוזים סובלים מהפרעה פוסט טראומטית. על פי מחקרים מסוימים, מספר זה אף מגיע ל-30 אחוזים מהמשרתים.