אל"ם יעל גרוסמן התגייסה לצה"ל לפני כ-18 שנה. במסגרת תכנית עתודה היא למדה תואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה והייתה אחת מתוך חמש נשים בלבד בכיתה של כ-120 סטודנטים. מאז, היא פועלת למען שילוב נשים במסגרות טכנולוגיות בצה"ל ובעולם האזרחי. "אין סיבה שטכנולוגיה לא תהיה פתוחה לכל באופן שוויוני לחלוטין. האוניברסיטה הייתה המפגש הראשון שלי עם המציאות הזו, לאחר מכן הייתה את ההשלמה החיילית, היינו 25 צוערים ואני הייתי הצוערת היחידה. אני תמיד מנסה להגיע לקורסי הקצינים ולדבר עם הצוערות ולו כדי לשתף אותן בחוויה האישית שלי ולתת להן את הכוח להמשיך", אומרת גרוסמן.

אל"ם גרוסמן, היום ראש מחלקת עתי"ד באגף התקשוב, פועלת רבות לשילוב חיילות ביחידות טכנולוגיות שונות בצה"ל. בין היתר, היא עומדת בראש פרויקט "סייבר גירלז", תכנית חברתית בשיתוף יחידת 8200 ואגף התקשוב שמטרתה להעצים קצינות וחיילות צעירות כדי להגדיל את מספר הנשים בדרגי הפיקוד בתפקידים טכנולוגיים. במסגרת התכנית מגיעה גרוסמן לבתי ספר תיכוניים וחטיבות ביניים כדי לספר למועמדות לשירות ביטחון על תפקידים טכנולוגיים, אופציות ללימודים ועל העולם הטכנולוגי שפתוח בפניהן בשירות הצבאי ולאחר מכן באזרחות. "בסוף זה עניין של הנגשה, מודלים לחיקוי, והצגת האופציות. אנחנו רוצים להציג לבנות את חלון ההזדמנויות הזה. העיסוק הוא לא רק לטובת הצבא, אלא יש כאן הסתכלות לאומית. ללימודים אקדמיים במקצועות הטכנולוגיה יש השפעה ישירה על המשק הישראלי", מדגישה גרוסמן.

אל"ם יעל גרוסמן (צילום: דובר צה''ל)
אל"ם יעל גרוסמן | צילום: דובר צה''ל

העלייה באחוזי הגיוס של נשים לתפקידים טכנולוגיים בצה"ל ניכרת. נכון למחזור הגיוס האחרון, נרשמה עלייה של 5% בגיוס נשים לתפקידים מסוג זה באגף התקשוב. לפני נתונים רשמיים של דובר צה"ל כ-53% מכלל המשרתים בתפקידים טכנולוגיים באגף התקשוב הן בנות. אך בעולם האזרחי הנתונים מדברים על תעשייה שמרביתה מורכבת מעובדים גברים ונשים מוכשרות בעלות ידע טכנולוגי רלוונטי חושבות פעמיים לפני שהן מנסות להשתלב בה. "מדינת ישראל 'מייבאת' מהנדסים מהודו, כי אין מספיק בארץ. המשמעות של שילוב יותר נשים בתעשיות המקומיות היא קריטית למשק הישראלי. יש אינטרס להגדיל את כמות העובדות והעובדים ולכן גם התגובות שאנחנו מקבלים מהתעשייה הן מאוד חיוביות. ההסתכלות היא לא רק מזווית צבאית אלא מזווית לאומית, מתוך הבנה שבמדינת ישראל השירות הצבאי מעצב מאוד את המציאות האזרחית. יש כאן הזדמנות לגעת בצעירים ולהשפיע עליהם".

במסגרת התכנית, נפגשות קצינות וחיילות בתפקידים טכנולוגיים עם תלמידות תיכון ומקיימות שיח שמאפשר לנערות להיחשף לעולם התוכן שהן עשויות להתעמק באם יגיעו לתפקיד טכנולוגי. במפגשים מתקיימות הרצאות על עולמות הסייבר והדאטה סיינס. בנוסף, מעידות הנערות שכבר לקחו חלק בפרויקט, כי המפגשים מאפשרים להן לקבל מענה על חששות ושאלות שיש להן. גם הנערות הצעירות, וגם הקצינות והחיילות ביחידות מבינות שבמידה ובעוד כמה שנים הן רוצות לראות אחוז שונה של נשים בצבא בתפקידים טכנולוגיים, הן חייבות לקחת אחריות ולהיות אלה שמביאות את השינוי.

"לנשים יש תרומה משמעותית לא פחות מזו של הגברים. האתגר הוא לפתוח את העולם הזה לכל ולהביא את הפלטפורמה שמאפשרת לאותה חדשנות לשפר את היכולות של צה"ל. המטרה בסופו של דבר היא להכריע בצורה זריזה ואפקטיבית, עם הכי פחות פגיעות בנפש, מערכות וקרבות. עם כל האתגרים שצפויים לנו בעתיד, אנחנו זקוקים לנשים שתשתלבנה במערך הזה בצורה הטובה ביותר", מסכמת גרוסמן.