כוויות הן סכנה ממשית ומיידית עבור לוחמים. הסכנה חמורה פי כמה וכמה כשמדובר בשריפה שפורצת על כלי שיט, כשאפשרויות המילוט מעטות. ואכן, בשריפות שפרצו על ספינות של הצי האמריקאי בשנים האחרונות נהרגו יותר מ-200 לוחמים ונפצעו עוד כמה מאות.

כבר שנים שבצבאות העולם מנסים למצוא פתרון לבעיה הזו. כך לדוגמה, במהלך מלחמת העולם השנייה, המלחים נדרשו ללבוש חולצות עם שרוולים ארוכים ומכנסיים ארוכים, גם באקלים החם והלח של דרום האוקיינוס השקט, כי בגדים ארוכים יכולים לעשות את ההבדל בין כוויה חמורה מאוד לבין אחת פחות חמורה.

בהודעה לתקשורת שהוציא המארינס האמריקאי נכתב כי חוקרים מטעמו נמצאים בשלב מתקדם בפיתוח בד חסין אש. הבד משלב כותנה, ניילון וסיבים סינתטיים עמידים לחום וחזקים במיוחד. הבד הזה יחליף את החליפות חסינות האש שנמצא בשימוש כיום בקרב אנשי המארינס והצי האמריקאי.


המדים האלה נחשבים ליעילים פי כמה וכמה מקודמיהם, בין היתר בזכות העובדה שהם עמידים במיוחד גם לריחות גוף. על פי נתוני המארינס, אם למשימה ממוצעת כיום לוחם נדרש לקחת ארבעה זוגות מדים, מעתה ישתמש רק בשניים. עם זאת, החיסכון האמיתי יהיה אם וכאשר המדים האלה באמת יצליחו למנוע שריפות – כמו אלה שפרצו בשנים האחרונות בכלי השיט האמריקאים וגרמו לנזק כספי שמוערך בכ-198 מיליון דולר. בסוף שנת 2017 עתיד כל מלאי המדים של המארינס להתעדכן, והלוחמים יהיו חסינים פעמיים: באש ובשחי.