זה לא הגיל זה התרגיל, כפי שהוכיח רס"ר ג'ול אלוורז שהצליח לסיים את ההכשרה באחד מהקורסים הכי קשוחים של צבא ארה"ב, ולקבל הסמכה של יחידת הריינג'רס.

רס"ר אלווארז, כיום מומחה אמל"ח בקבוצת הכוחות המיוחדים ה-1 המוכרת בשם "הכומתות הירוקות" היה אמור לעבור את הקורס כבר לפני 20 שנה, אבל זה פשוט לא יצא לו.

מהפרסום של צבא ארה"ב עולה כי אלווארז התקבל לריינג'רס כבר ב-1999 אולם לבסוף, יצא להסמכת צוללנים קרביים לאחריה אמור היה לצאת לבית הספר של חטיבת הריינג'רס 75. רק שאז, הגיעו הפיגועים של ה-11 בספטמבר והוא נשלח לקרב ומאז עשה חלק ניכר מהשרות שלו מעבר לים בשלל מדינות ידועות יותר ופחות, רובן במסגרת הכוחות המיוחדים.

למרות שעבר את גיל ה-40, כמעט פי שניים מהגיל הממוצע של המועמדים ליחידת העלית, לפני כשנה הוא התעקש לעשות את ההכשרה ולקבל את תג הכתף הנכסף של הריינג'ר והצבא הסכים לאפשר לו זאת.

"החבר'ה קראו לי ג'ול הזקן או פשוט הזקן", סיפר רס"ר אלווארז על ההכשרה שלו לצד צעירים בני 20. עוד אמר שאחרי 20 שנות שרות ובגיל 42 אף אחד לא היה אומר לו כלום על זה שאין לו את תג הכתף של הריינג'רס. "אבל, להשלים את הקורס זה חלק מהאתוס של הכוחות המיוחדים".

לדבריו, היה משלים את הקורס גם אם זה היה לוקח לו "עוד חמש שנים". והוסיף ש-"If you're going to talk the talk, you better walk the walk", כלומר אם אתה הולך לדבר את הדיבור עדיף שגם תלך את ההליכה. וכן, באנגלית זה נשמע הרבה יותר טוב. כמו כן אמר שאין לו שום כוונה "לנוח על זרי הדפנה".

קולונל כריס קולביטה, מי שבעצמו זכה בתג של הריינג'רס כמה חודשים לפני גיל 40, ציין שלפעמים יש לגיל דווקא יתרון. "במיוחד בקרב לוחמים שרגילים להתאמן 20 שעות ביממה עם מעט מזון ומעט שעות שינה. לפעמים מחסור בשעות שינה משפיע יותר על חיילים צעירים ואין להם פרספקטיבה נכונה ביחס לקורס".

חטיבת הריינג'רס 75 (צילום: Alex Wong, GettyImages)
?ההכשרה מעייפת פחות בגיל מבוגר | צילום: Alex Wong, GettyImages

עד כמה המסלול שעבר קשה? נגיד שכדי להתקבל לבית הספר של הריינג'רס צריך להיות חייל לפחות שנתיים ולפרוס לפחות פעם אחת מעבר לים, מה שנקרא "לעשות קו" במושגים אמריקאים. הקורס עצמו נמשך 62 ימים וכולל הכשרה בלחימת קומנדו, הסתערות ממסוקים, לוחמה בטרור, ניווטים והרבה מאוד אתגרים פיזיים ומנטליים.

כל זה נועד להכשיר אותם לשרת ביחידה שתפקידה לעבוד צמוד ולסייע ליחידות כמו דלתא או צוות 6 של אריות הים וגם לנהל פשיטות עצמאיות. מלחמת אפגניסטן למשל נפתחה בצניחה שלהם ללב המדינה וכיבוש של שדה התעופה בבירה, הרבה לפני שהצבא הגיע לשם. מהלך דומה עשו גם במלחמת עיראק ה-2 והזכור מכל הוא מבצע "נחש גותי" שהפך לסרט "בלק הוק דאון".

לסיום רק נציין שבין 55 ל-65 אחוזים מאלו המתחילים את קורס הריינג'רים נושרים לפני קו הסיום. מה שהופך את ההישג של בן ה-42 למרשים עוד יותר. המסיימים, זוכים לענוד את תג הכתף השחור, עם הכיתוב הצהוב של הריינג'רס.