סרטון של לוקהיד מרטין שפורסם לאחרונה מלמד שהיתרון הגדול של ה-F-35 הוא לא רק ביכולת החמקנות – אלא גם במערכות הנשק. בסרטון ניתן לראות מבנה של החמקנים, כשהם נושאים טילי SOM-J שהותאמו במיוחד למטוס.

טיל ה SOM-J הוא ללא ספק חלומו הרטוב של כל טייס קרב: הוא נורה מטווח 600 ק"מ, שמאפשר למטוס לשמור על החמקנות שלו ולחמוק ממערכות כמו S-400, שאינן עוברות את ה-400 ק"מ; הוא יודע להשמיד טילי קרקע-קרקע,  כלי רכב משוריינים, ספינות ומבנים; בזמן המעוף שלו באוויר הוא שומר על קשר עם המטוס ועם מערכות חיצוניות שדואגות לפגיעה מדויקת במטרה; וכאשר הוא פוגע – "התיק סגור".

בימים אלה נמצא חיל האוויר, על פי פרסומים שונים, בפני החלטה משמעותית: האם לרכוש טייסת שלישית של מטוסי "אדיר" (F-35I) או טייסת נוספת של מטוסי F-15I.

השמיים הם גבול

בחינת יכולות החימוש של ה-F-35 שהותרו לפרסום באופן מוגבל מלמדת שהחמקן יכול לשאת 2.6 טון חימוש בתצורה חמקנית, ובתצורה לא חמקנית - כמעט 10 טון, על פני 11 נקודות לנשיאת חימוש.

יתרון נוסף במטוס טמון ביכולת שלו לשאת 9 טון דלק במכלים פנימיים, שמעניקים לו טווח טיסה גדול משמעותית מזה של מטוסי הקרב הקיימים. על פי הנתונים, למטוס יש רדיוס תקיפה מבצעי של 1390 ק"מ בלי תדלוק אווירי או נשיאת דלק נוסף בבידונים בתצורה לא חמקנית.

בתצורה חמקנית המטוס יכול לשאת ארבעה טילי אוויר-אוויר לטווח בינוני מסוג אמראם AIM-120; במשימות אוויר-קרקע, יכול המטוס לשאת זוג טילי אמראם להגנה ועוד זוג פצצות JDAM במשקל 900 ק"ג כל אחת.

בתצורה לא חמקנית (ובחתימה נמוכה משמעותית ביחס למטוסים ישנים יותר), למשל אחרי השמדת מערך ההגנה האווירית של האויב, המטוס יכול לשאת לא פחות מ-14 טילי אוויר-אוויר מסוג אמראם ועוד שני טילי סידווינדר לטווח קצר. בתצורת תקיפת אוויר-קרקע אנחנו מדברים כבר על זוג טילי אמראם, זוג טילי סידווינדר, ולצדם 6 פצצות חכמות מסוג JDAM במשקל 900 ק"ג כל אחת. אלה, כמובן, רק התצורות ה"מומלצות".