בשנת 2015, הכריז מגזין פורבס על דאע"ש כארגון הטרור העשיר בעולם. על פי המגזין, המחזור השנתי של הארגון נאמד בלא פחות מ-2 מיליארד דולר. ממון אותו השיגו בזכות הפקות נפט מאזורים שכבשו וגם, בעזרת מיסים ושוד. אבל מאז עברו הרבה מים בנהר, או נכון יותר פצצות וטילים שנפלו על אנשי המדינה האסלאמית, והמצוקה הכלכלית הובילה אותם למכור ברשת מטבעות שהנפיקו בימים בהם החשיבו את עצמם כסוג של מדינה ריבונית.

במרכז המידע למודיעין וטרור על שם מאיר עמית ציינו שב-26 בדצמבר 2017 פרסם אתר של דאע"ש, כתבה לפיה מטבעות שטבעה המדינה האסלאמית, נמכרים באחד האתרים באינטרנט (המרכז לא ציין את שם האתר או את כתובתו). באותה כתבה נאמר: "אחד מאתרי החדשות [באינטרנט] פרסם פרסומת [המציעה] לרכישת כל [סוג] של מטבע דינאר שהמדינה האסלאמית טבעה". האתר ציין כי התשלום עבור המטבעות הוא באמצעות אתר PayPal.

בכתבה ציינו שהמדינה האסלאמית טבעה מטבעות זהב, כסף ונחושת. במטבעות אלה נעשה שימוש בשטחי שליטתה בעיראק ובסוריה, עד שהמדינה האסלאמית "חשפה למלחמת חורמה כוללת", כפי שציינו במרכז מאיר עמית. על פי הכתבה, מנהיג דאע"ש, אבו בכר אלבע'דאדי, הוא זה שנתן את ההוראה לטבוע מטבעות במדינה האסלאמית, במטרה להתנתק מ"המשטר הכלכלי של העריצים" בסוריה ובעיראק.

המטבעות הפכו לרשמיות בשטחי השליטה של דאע"ש, ואף נקבעו סוגי המטבעות אחרי שמשרד האוצר של המדינה האסלאמית (דיואן אלמאל), פרסם הנחיות כיצד להשיג את המטבעות וכיצד להשתמש בהן. המטבעות הללו הוכנסו לשימוש ככל הנראה בסוף שנת 2014, בשיא תקופת עלייתה והתפשטותה של המדינה האסלאמית.

עכשיו, אחרי שהמדינה האסלאמית כמעט ולא קיימת כישות המדינית שהם התיימרו להיות, המטבעות האלה הפכו ללא יותר מאשר מזכרות ומטבע לאספנים. אך טרור זה עסק כלכלי יקר, ובדאע"ש מקווים למכור ברשת כמה שיותר מטבעות, כדי למלא את הקופה המתדלדלת שלהם.

המלחמה הפיננסית בארגוני טרור רחוקה מקו הסיום, אולם נחשבת לאחד מהכלים היותר יעילים נגד הארגונים הללו. לצד הפעולות הצבאיות, נעשות תקיפת של מתקנים להפקת נפט, חיסול אנשי כספים, מעקב אחרי מערכות סליקה, בנקים ועוד. כמו כן, הוקפאו, נסגרו והוחרמו חשבונות בנק ונכסים שנמצאו קשורים לארגונים או לפעילים שעסקו בטרור. גם עמותות וקרנות שעסקו בגיוסי כספים עבורם - נסגרו.