כמעט 55 שנים לאחר מעשה, תיאוריות הקונספירציה בנוגע לרצח הנשיא קנדי עדיין לא חלפו מהעולם. הזיכרונות מהאירוע שטלטל את ארצות הברית ואת העולם כולו, והסירוב של גורמים בארה"ב לקבל את הגירסה הרשמית שלפיה לי הארווי אוסוולד היה היורה היחיד בנשיא, ממשיכים לתדלק את תיאוריות קשר. אלא שתוקפן של תיאוריות הקונספירציה עומד לפוג, מפני שארה"ב הרשמית תצטרך לשחרר את כל קבצי החקירה הקשורים לרצח ב-1963. והתאריך לא רחוק: זה יקרה ב-26 באוקטובר השנה.

על פי הפרסומים ברחבי העולם, חוקרים רבים מחכים בכליון עיניים לשחרור הצפוי של אלפי מסמכים ממשלתיים שלא נראו מעולם הקשורים לרצח הנשיא ג'ון קנדי. בין השאר, המסמכים כוללים יותר מ-3,000 ראיות שמעולם לא הוצגו בפני הציבור. אגב, העיניים נשואות כעת דווקא לנשיא הנוכחי, דונלד טראמפ: הסיבה לכך היא שהוא היחיד שיכול לסכל את חשיפת המסמכים של ה-CIA וה-FBI.

"זוהי זכותו של הציבור האמריקני לדעת את העובדות, או לפחות מגיע להם לדעת מה הממשלה מסתירה מהם במשך כל השנים האלה", אמר לארי סאבאטו, מנהל מרכז אוניברסיטת וירג'יניה לפוליטיקה. "כבר חלף מספיק זמן". לטענת מומחים, לא סביר שהמסמכים מכילים נתונים משמעותיים בדבר יום הרצח, שכן קווי החקירה המרכזיים נחשפו בעבר והציגו את הראיות המשמעותיות ביותר.

סאבאטו וחוקרים אחרים של רצח קנדי מאמינים כי אוסף הקבצים עשוי לספק תובנות חדשות לגבי נסיעתו של לי הארווי אוסוולד למקסיקו סיטי, שבועות לפני הרצח, שבמהלכה ביקר את השגרירויות הסובייטיות והקובניות. לטענת המומחים, במידע שצפוי להיחשף קיימים פרטים על ההסדרים של ארה"ב עם ממשלת מקסיקו, שאפשרה לראשונה לעקוב מקרוב אחר השגרירויות בקובה.

_OBJ

תאריך ה-26 באוקטובר 2017 נקבע עוד בשנת 1992, אז קבע הקונגרס האמריקני שכל המסמכים אודות רצח הנשיא צריכים להיחשף תוך 25 שנים - אלא אם כן הנשיא המכהן יפסוק שחשיפת המידע תפגע ביכולות המודיעין, אכיפת החוק, פעולות צבאיות או ביחסי החוץ של המדינה. ה-FBI, אגב, סירב להגיב על הטענות שהארגון מתעקש ודורש מטראמפ שהמסמכים יישארו מוסתרים.