היכולת המיוחסת לסין ורוסיה של טילים על קוליים – היפרסונים – ממשיכה להעסיק את צבא ארה"ב גם בימים אלו. כעת מדווחים בארה"ב שמול האיום הזה החל חיל האוויר האמריקאי לבחון את היכולת לשלב טילים היפר סוניים על המפציץ הגרעיני לשעבר מסוג B-1.

B-1B לנסר נחשב למפציץ אסטרטגי של ארה"ב שהפיתוח שלו החל עוד בשנות ה-60. בתחילת שנות האלפיים הוא "איבד" את היכולות הגרעיניות שלו לטובת B-2 החמקני. אולם בזכות היכולת שלו לשאת כמות אדירה של טילים מדויקים לטווח ארוך ופצצות "חכמות", הוא לא יצא משירות.

דגם B-1 מסוגל לשאת כ-50 טונות חימוש לטווח של 11,000 ק"מ, בכלל זה לשאת ולשגר 24 טילי שיוט למרחק של 2,800 ק"מ - הרבה מעבר ליכולות ההגנה של מערכי נ"מ.

בחיל האוויר האמריקאי מעוניינים להתאים למפציץ הוותיק כמות דומה של 24 טילי AGM-183A היפרסונים, שנמצאים גם הם בשלבי פיתוח מתקדם. מרבית המידע על יכולות הטיל הוא מסווג, אולם הערכות שונות דיברו על מהירות של 6,000 קמ"ש וגם יותר.

בחיל האוויר האמריקאי מעוניינים להתאים את הטילים האלה לתא החימוש הפנימי של המפציץ, מה שישמור על חתימת מכ"מ נמוכה שיש לו, כלומר חמקנות, אבל גם תחת הכנפיים - כדי להגדיל את כמות החימוש שיישא - למשימות שאחרי השמדת מערך ההגנה האווירי של האויב.

חיל האוויר האמריקאי רוצה לשדרג לפחות טייסת אחת של מפציצי B-1B כדי שיישאו את הטיל הזה. התאמת הטיל החדש תחזיר למטוס את היכולת הגרעינית אחרי כמעט 20 שנה. בשנים שחלפו מאז המטוס סייע לכוחות היבשה בעיראק ואפגניסטן, אז הטייסים שלו השמידו מטרות שאיימו על הכוחות.

ברמה הטקטית בשטח, התאמת הטיל הזה למפציץ מסוג B-1 תאפשר לאמריקאים להעלות מאסה גדולה של כלי טיס עם הטילים האלה, כדי להשמיד את מרכזי הפיקוד, האספקה ומערך ההגנה של הצד השני. הטיל אמור להיכנס לשירות בשנת 2023.