לא, המספר האישי שלכם לא יכול להסגיר את כמות החיילים שיש בצה"ל. על מנת לשמור על ביטחון המידע המספרים האישיים לא ניתנים בסדר רציף אלא בדילוגים. עכשיו כשהפרכנו את המיתוס הזה, נוכל לספר לכם את מה שכן תוכלו לגלות לפי הספרות של המספר האישי.

נתחיל מההתחלה: המספר הצבאי נחשב להמצאה חדשה יחסית. צבאות העולם החלו להשתמש בשיטת המספור בעקבות אמנת ז'נבה השלישית ב-1929, שקבעה את זכויותיהם ומעמדם של החיילים השבויים. בצה"ל החלו להשתמש בשיטת המספור לאחר קום המדינה במהלך מלחמת העצמאות. לאחר שבן גוריון חתם על הפקודה שהכריזה על הקמתו של צבא ההגנה לישראל, החלו להעניק לחיילים מספרים אישיים ולכלל התושבים הוענקו מספרי זהות. תחילה, היו המספרים האישיים בעלי 4 ספרות בלבד.

מספר אישי (צילום: ארכיון צה"ל ומערכת הביטחון)
כך ניתנו המספרים האישיים הראשונים בצה"ל | צילום: ארכיון צה"ל ומערכת הביטחון

למספרים הראשונים שניתנו היה ערך סמלי לצד הצרכים הבירוקרטיים. כשכוחות האצ"ל החלו להשתלב בצה"ל, ניתנו לאנשי היחידה מספרים אישיים שהתחילו בספרות 93. אנשי ההגנה זוהו על ידי הספרה 3 בתחילת מספרם האישי, שהיה ארוך יותר ומנה 5 ספרות.

למרות שלא ניתן לקבוע את מספר החיילים בצה"ל לפי המספר האישי, כן ניתן לאמוד את הפז"ם של החייל ואת מחזור הגיוס שלו לפי הספרות שמופיעות במספרו. לרוב, ככל שהספרות הראשונות של המספר האישי גבוהות יותר, כך החייל צעיר יותר.

במהלך השנים נקבעו סדרות מיוחדות של מספרים לסוגים שונים של חיילים, כגון, עולים מבוגרים, חיילות, בוגרי בתי ספר צבאיים ועוד. במשך השנים, הגיעו המספרים האישיים למספרים בני חמש ושש ספרות והחל משנת 1966 למספרים בני שבע ספרות. בסדרה זו נכלל מספרו האישי של גלעד שליט 7704387 שפורסם ברבים כשנשבה.