"פתאום קיבלנו דיווח שיש לצידנו חייל אמריקאי מחוסר הכרה. תוך שניות כבר הגעתי למקום", כך משחזר סמ"ר יותם כהן, פרמאדיק בגדס"ר צנחנים, את הרגעי הדרמה באמצע היער הפולני. ברגע אחד הפך התרגיל הבינלאומי הגדול, אליו סמ"ר כהן ו-40 צנחנים נוספים נסעו כדי להשתתף ולייצג את צה"ל - לאירוע אמת. צפו: 

"כששמעתי שיש אדם שזקוק לטיפול - ידעתי שאני רוצה להיות הראשון שיגיע ויגיש לו עזרה", משתף סמ"ר כהן, "בשביל זה יצאתי לקורס פרמאדיקים ובשביל זה אני שם. אפשר לומר שזה הייעוד שלי".

כשסמ"ר כהן הגיע במהירות לזירה, יחד עם חובש ישראלי נוסף, הוא ראה כי החייל מחוסר הכרה ולא מגיב כלל לסובבים אותו. "לא ידענו בדיוק מה קרה לו", הוא מספר. "היו מעליו שישה חובשים אמריקאים שניסו לפתוח לו וריד, אבל ללא הצלחה. הבנתי שאני צריך לקחת את העסק לידיים - ולהתחיל לנהל את האירוע".

ההכשרה הארוכה והניסיון הרב שצבר סמ"ר כהן עד לרגע בו הוסמך רשמית כפראמדיק, הוסיפו לביטחון שלו בעת תפעול האירוע. הוא ידע לתת במהרה את ההוראות הדרושות לכל אחד מאנשי הצוות הרפואי שנכחו בנקודה, במטרה לייצב את מצבו של החייל מחוסר ההכרה.

הציל את חייו צנחנים (צילום: באדיבות גרעיני החיילים)
צילום: באדיבות גרעיני החיילים

"היה לו לחץ דם נמוך מאוד וזה הקשה עלינו למצוא וריד שנוכל לפתוח לצורך הטיפול", נזכר סמ"ר כהן באותם הרגעים. "בסוף הצלחתי למצוא וריד קטן בכף היד. התחלנו מהר לספק לו נוזלים, לערוך את כל הבדיקות החשובות בשטח ולהכין אותו לפינוי".

כל האירוע, מתחילתו ועד סופו, נמשך כ-10 דקות בלבד: "הרמנו את החייל האמריקאי על האלונקה והתחלנו לרוץ בתוך סבך היער לעבר מסוק החילוץ, שזימנו באופן דחוף למקום. זה היה מאוד מאתגר לנוע ולנווט באמצע יער נידח על אדמת פולין, אבל הצלחנו להגיע למסוק ולהעלות עליו את המטופל, שכבר החל מעט להגיב לסביבה".

לאחר שתם האירוע, המשיכו הלוחמים הישראלים בתמרון הקרקעי ובתרגיל הרחב. אולם, השאלה מה מצבו של המטופל האמריקאי המשיכה להעסיק את הפראמדיק. "בטקס הסיום, לפתע המפקד האמריקאי ציין את השם שלי, שיבח את העבודה שלי עם הלוחם ודיווח כי ממש ברגעים אלה הוא משוחרר מבית החולים. זה היה מאוד מרגש עבורי לשמוע את זה", מגלה סמ"ר כהן. "זאת גאווה אדירה לייצג את המדינה שלך באירוע בינלאומי כל כך גדול, ולדעת שמעריכים את העבודה שלך".

הציל את חייו צנחנים (צילום: באדיבות גרעיני החיילים)
גדס"ר צנחנים והחיילים האמריקאים | צילום: באדיבות גרעיני החיילים

"גם אנחנו וגם הם יודעים, שאם לא היינו מגישים את הטיפול הנכון בזמן, זה היה עלול להיגמר אחרת לגמרי", מבהיר סמ"ר כהן. "האירוע שנתקלנו בו בפולין היה מפתיע, אך היינו מוכנים וערוכים לעשות את העבודה בצורה הטובה ביותר. הכשירו אותי ואת החברים שלי במשך שנה וחודשיים במיוחד לאירועים האלה - אנחנו מוכנים אליהם תמיד".

הכתבה פורסמה במקור באתר צה"ל