דולפין לוחם (צילום: מיכאיל סמנוב)
כך הופכים דולפין ללוחם | צילום: מיכאיל סמנוב

ככל שמעמיק המשבר בקרים, עושה רושם שהמדינה הזו מאבדת יותר ויותר נכסים אסטרטגיים שהיא הכינה לעצמה ליום הדין. אחד מהנשקים האסטרטגיים האלו שזה עתה נלקח ממנה הוא צי הדולפינים שלה, תכנית בת ארבעה עשורים שחודשה לפני כשנה וחצי.

מדובר בצי דולפינים שהוקם בשנות השבעים על ידי ברית המועצות למטרת הגנת נמלים בים השחור. הדולפינים אומנו לאיתור מטענים ומוקשים תת ימיים, להצמדת מוקשים לכלי שיט, לתקיפת חיילי אויב, לסימון מטרות ואף לפציעה באמצעות סכינים ואקדחים שהוצמדו לגופם. עם פירוק הגוש הקומוניסטי, בחלוקת הרכוש שנעשתה בין המדינות זו שירשה את צי הדולפינים הייתה אוקראינה. זו עשתה שימוש בדולפינים למטרות שלום וניצלה את היכולות האינטלקטואליות שלהם ואת המשמעת שלהם בכדי שישמשו לטיפול בילדים בעלי מוגבלויות שונות.

דולפין עם אקדח (צילום: gizmodo)
כבר לא בידיים אוקראיניות (אילוסטרציה) | צילום: gizmodo

לפני כשנה וחצי, גורמים לא רשמיים בצי האוקראינים הודיעו כי הם מגייסים את הדולפינים חזרה לצבא וכי אלו יחזרו להיות מאומנים להגנת נמלים. בזמנו, לא ניתן שום אישור רשמי לפרויקט, אבל כאשר לפני כחודש וחצי הועבר מסר לפיו אוקראינה העלתה הילוך עם הפרויקט, נחשף כי מדובר במציאות של ממש.

ההשקעה, כך עושה רושם, הולכת לעלות לאוקראינה ביוקר. צי הדולפינים ערק יחד עם צוותו האנושי לצד של הדב הגדול ובקרוב יתחיל לפעול בשירות הקרמלין, כך דיווחה היום סוכנות הידיעות הרוסית RIA נובוסטי. "מהנדסים מפתחים ציוד חדש כדי שהדולפינים יהיו יעילים יותר במבצעים מתחת למים", אמר גורם רוסי. "המומחים שלנו עובדים על מערכת שתעביר שדרי סונאר מהדולפין למסכים בחמ"לים".

כנראה שהמדיניות הרוסית של שימוש בגיס חמישי מתוך המדינות שהיא מספחת לעצמה לא פוסחת גם על היונקים הימיים שגם הם מתגלים בסוף כמי שיכולים להמיר את נאמנותם בסופו של דבר.

>> תיעוד נדיר: המלחמה בסוריה מנקודת מבטו של טנק