עומסים כבדים בנמל התעופה הם סימן מובהק לכך שהגיע הקיץ. כמו כל הישראלים, גם אתם בטח מחפשים אחר היעד המושלם לחופשה מרעננת. בגלל שמלחמות אזרחים, קרטלי סמים, עריפות ראשים, סחר בבני אדם הם בדרך כלל אטרקציות פחות מזמינות, רגע לפני שאתם סוגרים טיסה ליעד אקזוטי חדש, סיפקנו עבורכם את רשימת היעדים, שאולי עדיף שתמנעו מהם.

המקומות המסוכנים בעולם (צילום: Scott Olson, GettyImages IL)
ה-FBI הכריז עליה כ"עיר הרצח" | צילום: Scott Olson, GettyImages IL

סנט לואיס, מיזורי, ארצות הברית

מסתבר שאפילו מנהיגת העולם החופשי סובלת מפשיעה חמורה. ה-FBI הכריז לאחרונה על סנט לואיס כעיר הכי מסוכנת בארצות הברית (ובצפון אמריקה בכלל). בכך לוקחת סנט לואיס מהעיר דטרויט את התואר המפוקפק "עיר הרצח". שיעור הרצח בסנט לואיס עומד כעת על 59.3 ל-100,000 אנשים. משמעות הנתון היא שעל כל 100 אלף איש שמתים בעיר, כמעט 60 מהם – נרצחו. מדובר בנתון שכפול כמעט פי שתיים מזה שבשיקגו, הסובלת לאחרונה מעליה חמורה בשימוש בנשק חם. ההחמרה בפשיעה בסנט לואיס נגרמה כתוצאה מהפיכתה למוקד מהומות בעקבות מותו של הנער מייקל בראון שנהרג מירי של שוטר. המהומות פרצו לאחר שהרשויות בחרו שלא להעמיד את השוטר לדין, למרות שנסיבות המקרה לא היו ברורות. היותו של הנער ממוצא אפרו אמריקאי הובילה להעמקת המתיחות הגזעית במדינה. 

קראקס, וונצואלה וסן פדרו סולה, הונדורס, אמריקה הלטינית

ידוע שדרום ומרכז אמריקה הם אזורים בהם שולטים קרטלי הסמים וכנופיות אלימות. אך בשנים האחרונות הפכה קראקס לבירת האלימות של היבשת בעקבות הקריסה הכלכלית הקשה בה נמצאת המדינה. זמן קצר לאחר מותו של נשיא וונצואלה לשעבר הוגו צ'אבס, ירדו מחירי הנפט והביאו את המדינה לשפל כלכלי מהחמורים בעולם.

המקומות המסוכנים בעולם (צילום: Scott Olson, GettyImages IL)
גם בארצות הברית. המהומות בסנט לואיס | צילום: Scott Olson, GettyImages IL

כנופיות עבריינים מסתובבות ברחובות ופשעים רבים נותרים לא פתורים בגלל מחסור באכיפה. מהמומות שוטפות את רחובות הבירה שהפכו במהרה למהומות אלימות. לפי הדיווחים, המצב הסוציאלי במדינה הולך ומדרדר. המצב כה חמור, שעל פי הדיווחים, אזרחים רעבים פשטו על גן חיות מקומי כדי לאכול את בעלי החיים בו.

צפונית משם, במרכז אמריקה, בסן פדרו סולה בהונדורס, אחוזי הרצח עומדים על 173.6 ל-100,000 אנשים. מדובר בשיעור הרצח הגבוה ביותר בעולם. תושבים ותיירים נטשו מזמן את העיר שהפכה למעוז סמים וכנופיות המשמשת כבית עבור מבריחי סמים מדרום אמריקה לארצות הברית.

המקומות המסוכנים בעולם (צילום: Spencer Platt, GettyImages IL)
שוטרים בהונדורס עורכים חיפוש על חשודים במכירת סמים | צילום: Spencer Platt, GettyImages IL

נאפולי, איטליה

העיר האיטלקית הדרומית מפורסמת בשל הקשר שלה למאפיה האיטלקית. לעומת ערים איטלקיות אחרות שגם בהן שולטת המאפיה, בנאפולי שולטת קבוצה לא מבוססת הבנויה מאוסף של כנופיות שחבריה קוראים לעצמם "המערכת". בגלל ריבוי הכנופיות, התנגשויות ביניהן הן דבר שבשגרה, בעיקר בהקשרים של סחר בסמים.

גל האלימות האחרון בעיר החל מעימותים בין כנופיות הנקראות "התינוקות". הכנופיות זכו לכינוי בגלל גילם הצעיר – רוב חברי הכנופיה הם ילדים בגילאי 12-13 שפועלים בחסות הכנופיות ה"בוגרות" ושומרים על שטחים טריטוריאליים. העיר הדרומית סובלת ממוניטין כל כך רע שהביטוי האיטלקי ל"לך לעזאזל" הוא פשוטו כמשמעו "ללכת לנאפולי".

המקומות המסוכנים בעולם (צילום: Brendan Hoffman, GettyImages IL)
מהומות אלימות באוקראינה | צילום: Brendan Hoffman, GettyImages IL

קייב, אוקראינה

הבירה האוקראינית עדיין אוכלת את פירות המחאה שזכתה לשם "יברומאידאן" שהחלה בנובמבר 2013. המחאות החלו כתגובה אזרחית להחלטת ממשלת אוקראינה שלא לחתום על הסכם שיתוף פעולה עם האיחוד האירופי. המחאות הובילו בסופו של דבר למתיחות קשה מול רוסיה וסיפוח חצי האי קרים שגרם למתחים להעלות שלב ולהפוך למלחמה. מוקדם יותר השנה, דווח שהעיר נותרה רוויה בגניבות וונדליזם לצד מחאות אלימות שממשיכות להציף את הרחובות.

המקומות המסוכנים בעולם (צילום: Christopher Furlong, GettyImages IL)
נאפולי. לפידי אש והמונים ברחובות | צילום: Christopher Furlong, GettyImages IL

גרוזני, צ'צ'ניה

צ'צניה הפכה למילה נרדפת לאלימות וטרור בשנים שמאז המלחמה שהחלה ב-1999 ונמשכה כמעט עשור. לאחרונה, העיר שוב עלתה לכותרות בעקבות עדויות מזעזעות ממחנות מעצר להומוסקסואלים אותם הקים נשיא המדינה רמזן קדירוב, שנחשב לחבר קרוב ושותף דרך של פוטין. על פי העדויות, במחנות מענים את העצורים ומוציאים אותם להורג.

א-ראקקה, סוריה

רבות דובר על העיר הסורית שנכבשה על ידי כוחות המדינה האסלמית ואף הוכרזה כבירת הח'ליפות האסלמית. מאז תחילת מלחמת האזרחים בסוריה מתנהל קרב עקוב מדם על אדמת העיר בין הטרוריסטים של דאע"ש לבין כוחות הקואליציה אותם מובילים, במקרה זה, הכוחות הקורדים. היום, לאחר הכרזת הניצחון על דאע"ש בעיראק, א-ראקקה נותרה יעד שנמצא באופן קבע תחת מתקפות אוויריות.  

מנילה והאי מינדאו, פיליפינים

מנילה תמיד הייתה שם נרדף לפשע, סמים ושכונות עוני צפופות. ירי ברחובות הפך למחזה שבשגרה לאחר שהנשיא רודריגו דוטרט'ס יצא ללחימה כנגד סוחרי הסמים בעיר. יותר מ-5,600 בני אדם נהרגו בשנה האחרונה ברחובות העיר. 

נוסף לכך, לאחרונה, חמושים המקושרים למדינה האסלאמית השתלטו על עיר אחרת באי הדרומי של הפיליפינים. מאז שורר באזור משטר צבאי. לפי הוראת הנשיא תפסו אנשי הצבא עמדות לאורך האי בן ה-22 מיליון תושבים. על פי הדיווחים קבוצה בשם "מאוטה" המזוהה עם דאע"ש השתלטה על מספר רחובות וגשרים בעיר מינדאו. דיווחים שמגיעים מהעיר מצביעים על קרבות עזים שמתנהלים ברחובותיה, שריפה של כנסיות, בתי ספר ובתי סוהר בעיר.