אזהרה לחיילי החובה: הכתבה הבאה תגרום לכם לפרצי קנאה. בשביל להקל קצת את הכאב, נזכיר שהצבאות ברשימה הם צבאות מקצועיים - בעוד אצלנו יש גיוס חובה. זו כנראה הסיבה לכך שחיילי צה"ל לעולם לא יתעשרו מהמשכורת שלהם; בצבאות האחרים בעולם, המצב קצת אחר.

5. צבא צרפת

במקום החמישי בדירוג הצבאות בהם משכורות החיילים הן הגבוהות ביותר, ממוקם הצבא הצרפתי - שחייליו מרוויחים כ-16,740 יורו בשנה, או כ-20,600 דולר.

4. צבא גרמניה

בצבא הגרמני, שממוקם במקום הרביעי, המשכורות לטוראים מטפסות כבר לכ-28 אלף דולר בשנה.

3. צבא בריטניה

במקום השלישי ברשימה, מדורגת המשכורת של החיילים הבריטים. אם תחליטו להתגייס לצבא הוד מלכותה, המשכורת ההתחלתית שלכם תעמוד על כ-18 אלף פאונד בשנה – כ-25 אלף דולר אמריקני. לרגע גם אנחנו הצטערנו שהמנדט הבריטי בארץ נגמר.

2. צבא קנדה

בצבא הקנדי, חייל בדרגת טוראי ירוויח 35,820 דולר קנדי בשנה. מדובר בכ-28 אלף דולר אמריקני, מה שמוביל את החיילים המנומסים בעולם למקום השני בדירוג.

1. צבא אוסטרליה

למקום הראשון ברשימה זו הגיע באופן מפתיע צבא אוסטרליה. חיילי היבשת משלשלים לכיסם כ-39 אלף דולר מדי שנה.

אם הגעתם עד לפה, בוודאי שמתם לב להיעדרה של ארה"ב מהרשימה. אומנם תקציב הביטחון בממשל טראמפ רק הולך וגדל, אך מסתבר שהחייל בצבא החזק בעולם משתכר בצניעות לעומת הצבאות הקטנים יותר שציינו להלן: המשכורת הממוצעת של החייל אמריקאי בתחילת דרכו עומדת על כ-19 אלף דולר בשנה בלבד.

חוץ מהמשכורת החודשית, הצבאות הללו מחלקים בונוסים והטבות רציניות שנועדו לעודד את החיילים להישאר בשורות הצבא. כמו כן, במרבית המקרים, הצבא מספק שירותי בריאות ורווחה משודרגים לחיילים ולבני משפחתם.

ומה אצלנו? "דמי המחייה", כפי שקוראים להם בצה"ל, עומדים על כ-810-1,620 ש"ח בחודש - תלוי בתפקיד וברמת הפעילות של החייל. אך רגע לפני שאתם רצים לשפר את האנגלית או הצרפתית שלכם ומחליטים שקריירה צבאית בחו"ל זה בעצם לא רעיון רע כל כך, נזכיר שתנאי השירות בצבאות העולם רחוקים מאלה של צה"ל: מרגע הגיוס, ייקח הרבה זמן עד שתראו את הבית שוב.