ביום חמישי האחרון (25.10) חגג צה"ל את סיום קורס הקצינים הקרביים ה-52 של בה"ד 1, בית הספר לקצינים שבמצפה רמון. 445 צוערים צעדו על רחבת המסדרים וקיבלו את סיכת המ"מ המיוחלת. אבל מה שמעניין באמת בסיום הקורס הנוכחי הוא הסטיגמה שצוערי הקורס שוברים. אתם יודעים, זו שמדאיגה אתכם באמת אם חייכתם בטעות בתמונת החוגר.

כולנו מכירים את האמירה ש"אם חייכת בתמונת החוגר - תהפוך לקצין". אבל עד כמה זה נכון? מבדיקה מעמיקה של צה"ל עולה שרק 44% מבין הצוערים חייכו בתמונת החוגר שלהם, לעומת 56% שלא חשפו שיניים. אין ספק שמדובר בנתון מעורר דאגה - האם כולנו עלולים להפוך לקצינים, ללא קשר להבעת פנינו ברגע צילום התמונה ביום הגיוס?

בעוד שאתם מנסים להתמודד עם המידע המכונן הזה, להלן עוד מספר נתונים שמצביעים על כך שמדובר ככל הנראה במחזור הקצינים הכי סחי שיצא אי פעם מכותלי הבה"ד: 8% מהצוערים העידו שהמוזיקה החביבה עליהם היא מוזיקה קלאסית, 2% אמרו שהדרך המועדפת עליהם להעביר את סוף השבוע היא בקריאת ספרים ו-3% נוספים טענו שהם מסוגלים לכתוב גם ביד ימין וגם ביד שמאל. כמו כן, 13% מהם אמרו שיתחילו תואר ברגע שישתחררו מצה"ל ו-9% טענו שיעשו את בחינת הפסיכומטרי. זה אולי מסביר את העובדה ש-53% מהם לא בזוגיות.

מערכת פז"ם לא יודעת אם מדובר במחדל של ממש, או בהעדפה לגיטימית, אך 80% מצוערי הקורס האחרון בחרו בשניצל א' כמנה הצה"לית המועדפת עליהם. נתון תמוהה נוסף שעלה בסקר שביצעו דובר צה"ל מדבר על 10% מהצוערים שענו שהם יישארו בצבא, לשאלה ששאלה אותם מה יעשו לאחר השחרור. מערכת פז"ם נותרה מבולבלת לנוכח הנתון האחרון, ואין ביכולתה לספק פרשנות הגיונית לנושא. עימכם הסליחה.

עוד מספר נתונים שיכולים לעזור לכם להבין מה הסיכוי שלכם להפוך, לא עלינו, לקצינים: 29% מהצוערים משרתים ביחידה מיוחדת, 59% גרים במרכז הארץ, לעומת 19% בדרום ו-22% בצפון הארץ. 50% הרחיבו מגמה ריאלית בתיכון. 33% מהצוערים הם בנים בכורים ורק 1% הם בנים יחידים. 25% היו חברים במועצת התלמידים בבית הספר לצד 63% שהדריכו במסגרת חברתית או לימודים כלשהי לפני הגיוס.