בצל מגפת הקורונה והחשש לבריאותם, הגיעו השנה המצעדים לציון הניצחון על הנאצים עד לבתי וטרנים גיבורי מלחמת העולם השנייה וניצולי שואה.

כדי לא להשאיר אותם לבדם ביום ה-75 לציון הניצחון, צעירים, ילדיהם ונכדיהם של הגיבורים יזמו אמש (ראשון) את החגיגה הנודדת יחד עם הבריגדה התרבותית, בשיתוף משרד העלייה והקליטה, עיריית ירושלים וארגוני הווטרנים.

"לא נותרו עוד הרבה מאלה שעברו את המלחמה הזו", אמר מרק טייץ, וטרן ניצול שואה שלחם עם הפרטיזנים. "צריך שעם ישראל והדור הצעיר יכיר את היום הזה, שיום הניצחון יהפוך ליום ישראלי - כי לולא הניצחון על החיה הנאצית, הרוע האולטימטיבי, ספק אם היתה קמה מדינת ישראל. עלינו לספר את הסיפור של הלוחמים שבלעדיהם לא היינו כאן".

אמנים עולים שרו שירי ניצחון עם הווטרנים והקשישים שישבו סביב בחצרות ובמרפסות באוויר הפתוח, ממרחק בטוח. ילדים ומתנדבים חילקו פרחים וכולם הצדיעו ואמרו תודה לגיבורים והגיבורות של מלחמת העולם השנייה.

"מרגש לראות שבכל שנה יותר ישראלים מכירים את הסיפור המופלא של הווטרנים, הסבים והסבתות שלנו שלחמו, שרדו וניצחו את מלחמת העולם השנייה", ציין ברי רוזנברג מהבריגדה התרבותית. "גם השנה, למרות הקורונה ובזכות שותפים מדהימים הצלחנו להגיע אליהם עם שיירות של מכוניות ולהגיד להם תודה. זה סיפור ישראלי מדהים, שאנו מקווים שיהפוך במהרה לחלק מהסיפור של החברה בישראל כולה".

פיני גלינקביץ, מנהל רשות הקליטה והעליה בעיריית ירושלים סיכם: "למרות המצב הצלחנו לארגן מפגש מרגש עם הווטרנים ושורדי המלחמה במקום משכנם, להגיד להם תודה ולשיר יחד אתם. זה יום בינלאומי חשוב, וחשוב שכל החברה בישראל תכיר אותו תלמד את המורשת".