צבא ארה"ב צפוי להכניס פיצות למנות הקרב בשנת 2019. תחילה יגיעו הפיצות עם תוספת פפרוני, כשתוספות נוספות צפויות להיכנס לתפריט לפי חוות הדעת של החיילים בשטח.

לאורך השנים, ובמיוחד מאז שהושק הדור החדש של מנות הקרב האמריקניות בשנות ה-80, ניצבה הפיצה בראש רשימת המשאלות של החיילים האמריקאים. חוקרים בשירות הצבא הקדישו מאמצים רבים כדי למצוא את המתכון המנצח לפיצה טרייה וטעימה, שתשרוד שנים של אחסון בטמפרטורות גבוהות - בלי הרבה חומרים משמרים וכימיקלים. בשנה שעברה נערך ניסוי נוסף לייצור פיצה, אלא שרוטב העגבניות לא עבר את תנאי הבדיקה ושינה את צבעו לחום. פריצת הדרך הגיעה בחודשים האחרונים, כשלחוקרים התברר שכל מה שצריך זה להוסיף תמצית רוזמרין.

למרות שמנות חדשות עוברות בדיקה ראשונית אצל טועמים מקצועיים, החיילים הם אלה שיקבעו אם הן יוכנסו למנות הקרב. התגובות הראשונות בשטח לפיצה היו חיוביות מאוד: "אני ממש אוהב את זה. זה רעיון מדהים להוסיף עוד משהו למבחר של מנות הקרב", אמר סרן אורלנדון הווארד שהוצב באירופה. "זה כמו להוסיף טעם ובשר ללחם שכבר מגיע במנת הקרב, וזה רעיון נפלא".

"אי אפשר להשוות אותן לפיצה אמיתית שמזמינים במסעדה איטלקית", אמר דובר מרכז נטיק למחקר, פיתוח והנדסה צבאיים במרילנד, דיוויד אקסטה, "אבל הן יריבות ראויות לפיצות קפואות שמכינים בבית – ואפילו מתעלות עליהן, לדעתי. אני חושב שזה הופך את הדברים לקלים יותר, וגורם לבית להרגיש קצת פחות רחוק".

מערכת פז"ם מציעה לאמריקאים לנסות את השילוב המנצח של עלי גפן ובוטנים.

>> טבסקו לבריטים, שוט אלכוהול לאיטלקים: כך נראות מנות הקרב בצבאות העולם