חיילים רבים מצפים לקבלת הפיקדון שמגיע להם, מיד בתום השירות. אם חושבים על זה לעומק, יש לכך סיבה טובה. כספי הפיקדון מצטברים לאחר השירות הצבאי לסכום משמעותי, שאותו אפשר לנצל כידוע לטובת 6 מטרות עיקריות: לימודים, הכשרה מקצועית, נישואין, לימודי נהיגה, הקמת עסק ורכישת דירה/קרקע. למעשה, כ-70 אחוז מנצלים את כספי הפיקדון עבור לימודים. בתום 5 השנים ממועד סיום שירות החובה, יתרת הפיקדון שעדיין לא נוצלה מועברת ישירות לחשבון הבנק ואפשר להשתמש בה לכל מטרה.

עד היום, מימוש הפיקדון ב-5 השנים הראשונות אחרי השחרור התבצע אך ורק באמצעות פנייה פיזית: מילוי טופס ייעודי, צירוף מסמכים רלוונטיים והצגת 2 תעודות מזהות. כעת, כל התהליך עומד להשתנות. העוסקים במלאכה מדברים על מהלך חדש, משמעותי ומהפכני, אשר עומד לשנות את כל התמונה. כך זה הולך לעבוד:

משיכה מהירה, בטוחה וקלה יותר מתמיד

מטבע הדברים, חיילים משוחררים נדרשים להתמודד עם המון בירוקרטיה. לפיכך, כדי להוריד מהשולחן לפחות את הנושא של מימוש הפיקדון, בקרן ובאגף לחיילים משוחררים במשרד הביטחון החליטו לקחת את זה צעד אחד קדימה ולהעביר את הפעילות לדיגיטל.

עולם התעסוקה העתידי (צילום: Alissa Kumarova, shutterstock)
בקרן ובאגף לחיילים משוחררים החליטו להעביר את מימוש הפיקדון לדיגיטל כדי להפחית את הבירוקרטיה | צילום: Alissa Kumarova, shutterstock

איך זה עובד? פשוט מאוד: נכנסים לאזור האישי באתר האגף והקרן לחיילים משוחררים, מגישים בקשה וממלאים את פרטי שובר התשלום. התהליך מתבצע בצורה אוטומטית והכסף מועבר ישירות לגורם המבוקש.

חשוב לציין שמימוש כספי הפיקדון לצורך רכישת דירה/קרקע והכשרה מקצועית נשאר נכון לעכשיו במתכונת הישנה - דרך פנייה פיזית לבנק הדואר.

אז והיום: מצאו את ההבדלים

המעבר לאונליין הקל משמעותית את תהליך מימוש כספי הפיקדון. איך זה מתבטא בפועל אתם שואלים? אספנו עבורכם שני מקרים אישיים של מימוש הפיקדון – במתכונת הקודמת והנוכחית, כדי שתוכלו להשוות בעצמכם:

הכירו את הדס, בת 21 מבאר שבע, אשר השתחררה מתפקיד קרבי ומעוניינת להתחיל ללמוד כלכלה ומנהל עסקים באוניברסיטה.

אז
: הדס הייתה צריכה להיכנס לאתר של האגף והקרן לחיילים משוחררים, להוריד משם את טופס "משיכת הכספים מהפיקדון", לגשת לבנק ולהציג 2 תעודות מזהות ושובר תשלום, שאותו דאגה לקבל ממשרד האוניברסיטה. בשביל לבצע את תהליך זה, הדס ביררה מהן שעות הפעילות של סניף הבנק הקרוב לביתה, ולאחר כמן יצאה באמצע היום מעבודתה כדי להספיק לבצע את המשימה. הדס נאלצה לעמוד בתור זמן רב כדי לוודא שאכן כספי הפיקדון שוחררו והועברו למוסד הלימודים המבוקש.

היום: הדס קיבלה את שובר התשלום מהאוניברסיטה, נכנסה לאזור האישי באתר האגף והקרן לחיילים משוחררים והגישה את הבקשה – כולל מילוי פרטי שובר התשלום. בהמשך, הכסף כבר ייכנס ישירות למוסד הלימודים תוך 5 ימי עסקים. במידה והדס מילאה פרטים לא תקינים, נציגי האתר כבר יעדכנו אותה.

לעמוד בתור (צילום: Collin Quinn Lomax, shutterstock)
שחרור כספי הפיקדון בעבר נחשב לתהליך ארוך המלווה בעמידה ממושכת בתורים | צילום: Collin Quinn Lomax, shutterstock

רוצים עוד דוגמה? בבקשה: הכירו את דנה, בת שירות לאומי, בת 20 מאריאל, אשר החלה לא מזמן ללמוד נהיגה על רכב פרטי

אז: על מנת לממש את הפיקדון האישי למטרת לימודי נהיגה, דנה הייתה צריכה להתעדכן בשעות הפעילות של אחד הבנקים בראש העין אשר תומכים בתהליך, ולאחר מכן לנסוע בשני אוטובוסים לערך לנקודה הקרובה לביתה. היא הייתה צריכה להצטייד בקבלות ובמסמכים מלאים: העתק רישיון נהיגה בתוקף של מורה הנהיגה עם הרשאה להוראת נהיגה, טופס רש"ל  18 (הטופס הירוק) חתום על ידי רופא ואופטומטריסט בחותמת וחתימה בכתב יד, אישור מעבר מבחן תיאוריה וחשבוניות מס מקוריות עבור השיעורים הכוללות חתימה מקורית של המנפיק.

היום: דנה יכולה לעבור את התהליך בצורה מהירה ונוחה יותר. עליה להיכנס לאזור האישי שלה באתר האגף והקרן לחיילים משוחררים, ולמלא שם את פרטיה האישיים, לבחור במטרת מימוש הפיקדון לצורך לימודי נהיגה ולצרף את הקבלה ממורה הנהיגה, פשוט לא?

מעוניינים לממש את הפיקדון בצ'יק? לחצו כאן. בהצלחה באזרחות ושחרור נעים!