תרחיבו, אבל לא יותר מדי

תפקידה של המאבחנת הוא להכיר באופן מעמיק את אישיותכם - תעזרו לה בכך. אל תענו תשובות חלקיות אשר ימנעו ממנה להכיר אתכם באופן המיטבי. עם זאת, אל תרחיבו בתשובתכם מעבר למענה לגבי השאלה שנשאלת.

הנייד בצד ומיד

הטלפון צריך להיות סגור - לא עונים לטלפון בשעת הראיון ולא נכנסים לחדר או יוצאים ממנו תוך כדי שאתם משוחחים או מתכתבים.

כניסה חלקה

כנסו עם בטחון. אל תיכנסו מבוהלים או מהוססים. ישנה חשיבות רבה לביטחון העצמי שלכם לגבי תפיסת הרושם הכללית של המאבחנת אודותיכם.

רצינות ולא ציניות

ענו ברצינות ולא בציניות לכל שאלה שישאלו אתכם. חלק מהשאלות אולי ייראו לכם לא רלוונטיות אך יש מחשבה רבה מאחורי כל שאלה ואף שאלה לא נשאלת סתם ככה. לכן, כבדו כל שאלה שתישאלו בתשובה הולמת.

הנתונים שלא מורידים ציון

הורים גרושים, יתמות, מצב כלכלי נמוך אינם מורידים את הציון - גם אם נתונים אלו רלוונטיים לגביכם, עדיין תוכלו לקבל את הציון המקסימאלי. עם זאת, המאבחנת תשאל אתכם שאלות שונות שקשורות לכך ועלייכם להיות ערוכים לשוחח על כך.

אם יש בעיה עדיף לדחות

אין אפשרות לקבל ראיון חוזר או להפסיק אותו באמצע - משך הראיון השכיח הוא עשרים עד שלושים דקות. במשך הזמן הזה תצטרכו להביא את עצמכם לידי ביטוי מקסימאלי ומיטבי. אין אפשרות לאחר מכן לבקש ראיון חוזר אם תחשבו שלא הייתם במיטבכם. לכן, אם אתם לא מרגישים טוב וכו' - עדיף לדחות את ההתייצבות למועד אחר.

לסיכום: הראיון עצמו מתנהל באווירה נעימה ונינוחה, אך הוא חשוב מאד וחורץ גורלות. על סמך תשובותיכם והתנהלותכם הכללית בחדר הראיונות תקבלו ציון אשר ישפיע על כל שירותכם הצבאי. כדאי להגיע ערוכים ומוכנים ככל האפשר כדי שלא תהיו מופתעים ותוכלו לממש את הפוטנציאל שלכם בשירות הצבאי, אשר פעמים רבות הוא גם המפתח לקריירה באזרחות. בהצלחה!

הכותבת רוני גרינברג, בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ושני תארי MA מאוניברסיטת ת"א – ניהול משאבי אנוש וגישור ויישוב סכסוכים. בעלת מכון היפוקרטס - מרכז הכנה למבחני מיון, בעלת ניסיון של למעלה מ-20 שנה בהכנה לראיונות עבודה, אבחון וגיוס.