חייל אמריקאי רץ (צילום: Joe Raedle, GettyImages IL)
לרוץ בקצב אולימפי למשך 40 שעות, בלי לאכול ובלי לישון | צילום: Joe Raedle, GettyImages IL

אם עד היום השקיעו בנעליים לחיילים, באמצעים לראיית לילה, במנות קרב קומפקטיות ובאמצעי לחימה, בסוכנות למחקר מתקדם בפנטגון, החליטו שבמקום להשקיע את התקציבים בציוד לחייל, עדיף להשקיע בתקציבים של ההתאמה הפיזיולוגית של החייל למשימה, כך מדווח האתר "Daily Mail".

בסוכנות מפתחים מאגר גנטי שהנושא אותו בדמו ידע לרוץ במהירות של אצן אולימפי, להישאר ערני יותר לאורך יותר מ-40 שעות ולהסתדר ללא אוכל, כאשר כל מקור האנרגיה שלו הוא השומן שגופו מייצר. בנוסף החיילים המשופרים גנטית יוכלו לשאת משקלים כבדים וגופם ידע להצמיח מחדש איברים אשר התפוצצו או נקטעו.

התכנית עדיין רחוקה מיישום, אבל אין ספק שהרעיון - ועצם העובדה שמישהו בפנטגון עובד כדי להוציא אותו לפועל - הוא לא פחות ממהפכני. גנים כידוע לא ניתן להשתיל על אדם חי ובטח שלא על אדם בוגר - מאגר גנטי אנושי נוצר בעת ההפריה שנעשית בין תא הזרע לביצית - ותכנית המחקר הזו תביא למעשה למציאות של יצור חיילים מלידה, כאלה שכל מרכיבי גופם יותאמו למשימה.

את הדברים חשף הסופר סיימון קונווי, שקיבל הצצה בלעדית אל מאחורי הקלעים של הסוכנות למחקר מתקדם.

חייל אמריקאי אילוסטרציה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
אין ספק שהחיילים המשופרים יהיו טובים יותר, אבל ההשלכות לגבי האנושות מטרידות (אילוסטרציה) | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

ילדים שיוולדו כדי להשתתף במלחמות

לתכנית המחקר הזו יש השלכות חיוביות לאנושות כמו פיתוח יכולת שחזור איברים שנקטעו, עם זאת, נראה שכאן מדובר בהגזמה שתשנה מציאות – אנשים יביאו לעולם ילדים שייגזר עליהם להיות לוחמים מלידה מבלי שתינתן להם אפשרות הבחירה וכך גם הילדים שלהם שירשו מהם את המטען הגנטי שיעניק להם את אותן התכונות.

בעבר כבר היו מחאות ציבוריות גדולות מאוד נגד תכניות דומות להשבחה גנטית של כלבים שישמשו לצרכי רעייה, שמירה או עבודות אחרות. אלא שהפעם, עלינו מדרגה ועברנו לבני אדם - אם כבר אפשר להשביח גנטית כדי למנוע מחלות, למה שלא נשביח גנטית כדי שהילד יהיה לוחם יותר טוב כשיגיע לגיל 18?

אם נאהב את זה או לא, המחקר הזה ממומן היטב (2 מיליארד שקלים בשנה) וכבר רואה הצלחה: באחרונה נוסה בהצלחה סם מגביר ערנות על שני טייסי מסוקים שנשארו ערים וערניים למשך 40 שעות מבלי שהם אפילו ינוחו, תרופה שתחליף את הסם הנוכחי שפוגע בשיקול הדעת וביכולת קבלת ההחלטות.

מאוד יכול להיות שהמחקר הזה יביא לפחות הרוגים בשדה הקרב, יהפוך את החיילים לטובים יותר ואת ההכשרה שלהם לזולה יותר, אבל השאלה אם זה שווה פתיחת פס יצור חדש לאנשים שכל מה שהם ידעו לעשות זה לרוץ, לירות, ללחום ולהרוג.

>> הצלחה בקנה מידה עולמי: מערכות הנשק הישראליות ששינו את שדה הקרב