מטוסי קרב של חיל האוויר הסיני שהוטסו על ידי מערכת בינה מלאכותית ניצחו בקרבות אוויר מטוסים שהוטסו על ידי טייסים בשר ודם. על פי הדיווח של צבא סין, טייס קרב מצטיין הופל מספר פעמים בתקופה האחרונה במסגרת של ניסויים כאלה. "בהתחלה לא היה קשה לנצח אבל בהמשך המחשב למד את הנתונים והשתפר", צוטט הטייס בדיווח מקומי.

על פי הדיווח של דיווח ה-PLA Daily (כלי התקשורת של הצבא הסיני) אין זאת הפעם הראשונה שהטייס הופל על ידי מערכת בינה מלאכותית והוא גם לא הטייס היחיד שהובס באימוני קרבות אוויר על ידה.

המערכות, כך על פי גרסת הצבא הסיני, פותחו עבור מטוסים חמקנים החדשים שלהם מסוג J-20. עוד ציינו שם כי נכון להיום המערכות האלה הותקנו במטוסים המשמשים רק עבור משימות אימונים, אולם כבר מתקיים תהליך שיכשיר את המחשבים להביס טייסים אמיתיים.

מנגד, בסין מציינים כי הטייסים ילמדו איך להביס מערכות מהסוג הזה, מתוך הבנה שזה חלק מהעתיד של הלוחמה האווירית. המערכת פותחה כחלק מתהליך התעצמות אדיר של צבא סין הכולל השקעת ענק בטנקים חדשים, מערכות טילים, ציוד ללוחמי צבא היבשה, ספינות, צוללות ומטוסי קרב.

החמקן (צילום: alert5, wikimedia)
מתחרה לארה"ב? מטוס החמקן הסיני J-20 | צילום: alert5, wikimedia

החמקן הסיני J-20 הנו מטוס לעליונות אווירית שעלה לאוויר ב-2016, והפך מבצעי ב-2018. בעבר הסינים טענו שמטוס החמקן שלהם הצליח להפיל 17 מטוסים באימון קרב אוויר, מול אפס אבדות. יש להם חמקן נוסף מסוג J-31 שמזכיר מאוד בצורתו את ה-F-35. במקביל הם גם מפתחים את השיאן H-20, מפציץ חמקן שיוכל לשאת נשק גרעיני וטילים סופרסוניים.

לסין יש את פרויקט החמקנים הגדול והמתקדם ביותר מחוץ לארה"ב. אולם בעבר גנרל דייויד גולדפין אז מפקד חיל האוויר האמריקאי, התייחס לכך ואמר כי: "ההשוואה בין ה-F-35 ל-J-20 כמעט שאינה רלוונטית". הוא הדגיש כי טכנולוגיית המחשוב של החמקן האמריקאי היא היתרון מרכזי על פני החמקן הסיני.